kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şırnak'ta heyelan

Giriş Saati : 01.10.2008 13:33
Güncelleme : 01.10.2008 17:51
Yeni Haber
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şiddetli yağan yağmur hayatı felç etti.

Karayolu ve köy yolları heyelan nedeniyle kapanınca hastalar yolda mahsur kaldı. Kanaması başlayan 3 aylık hamile bir kadın, ekipler tarafından güçlükle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Beştüşşebap ilçesinde yağmur sonrası 2 günden buyana görülen heyelan nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Beytüşşapap İlçe Kaymakamlığı'na bağlı ekipler kapanan yolları açmak için gece gündüz çalışırken, Günyüzü köyünde sancısı tutan 3 aylık hamile bir kadın için adeta hasta kurtarma operasyonu başlatıldı.

Hamile olduğu gerekçesiyle kanaması başlayan Vahide Yiğit (25) isimli genç kadın, yolar kapandığı için gece karanlığında mahsur kaldı. Hasta kadının durumunun yol çalışması yapan ekiplere bindirilmesi üzerine kurtarma operasyonu başlatıldı. Dozerler ile yolu açmaya çalışan ekiplere çevredeki vatandaşlar insan gücü ile destek verdi uzun uğraş sonra yol trafiğe açılırken, özel bir araca bindirilen hasta kadın 3 saat sonra Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Doktorlar tarafından hemen müdahale edilen Vahide Yiğit, düşük yapmaktan kurtuldu. Genç kadının kocası Kemal Yiğit ise Özel İdare ekiplerine ve bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür etti. Hasta kadını büyük güçlükle kurtaran ekipler, Bolağaç köyünde damdan düşen İsmail Üçe'yi kurtarmak için ikinci bir hasta kurtarma operasyonu başlattı.

Yüksekten düşme nedeniyle iç kanama geçiren genç adam hastaneye getirildiği sırada yolların kapalı olması nedeniyle mahsur kaldı. 2 saat süren bir çalışma sonra kurtarılan İsmal Üçe, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkileri 2 vakanın da sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

(İHA)