kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
FORTİS’İN CEO’SU DEĞİŞTİ 995 milyar dolarlık varlığa sahip Fortis’te Herman Verwilst’in (sağda) yerine yeni CEO olarak 52 yaşındaki Filip Dierekx (solda) atandı. Yönetim Kurulu Başkanı Maurice Lippens’in de emekliye ayrılacağı duyuruldu.

Fortis için Belçika-Hollanda seferber

29.09.2008
Belçika ve Hollanda, Fortis'i kurtarmak için harekete geçti. Kısmen ya da tümüyle satışı bugün netleşecek..
Belçika ve Hollanda, mali açıdan sıkıntılı günler yaşayan Fortis'i kurtarmak için çabalarını yoğunlaştırırken basında yer alan haberlerde bankanın kısmen ya da tamamen satılabileceği ileri sürülüyor.
Piyasa değeri 13 milyar Euro'ya kadar inen Fortis'e ev sahipliği yapan Belçika ve Hollanda'da hükümetler, Fortis üst yönetimi, merkez bankası ve bankacılık düzenleme kurumu arasındaki görüşmelerde bugün piyasalar açılana kadar bankanın durumuna netlik kazandırılmaya çalışılıyor.
Belçika'da özel sektörün en büyük işvereni olan Fortis'te 1 buçuk milyon hanenin hesabı ya da sigortası bulunuyor.
Belçika Başbakanı Yves Leterme, endişeye kapılarak mevduatlarını çekmeye kalkışan Fortis müşterilerini uyararak kimsenin zarar görmeyeceği güvencesini verdi. Hollanda'da ise Fortis'in satın aldığı ABN Amro'da mevduat sahiplerinin yüzde 3'ünün paralarını çektiği açıklandı.

ABN AMRO SATILABİLİR
Belçika basınında Fortis için düşünülen muhtemel planlar ise şöyle sıralandı: Bankanın Fransız BNP Paribas, Hollandalı ING ya da İspanyol Santander tarafından alınması, sigorta biriminin İtalyan Generali, Alman Allianz ya da Fransız Axa'ya satılması ve Fortis'in konsorsiyumla aldığı ABN Amro'yu elinden çıkarması.