kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Öğretmeni hasta eden taciz' iddiası

ERHAN ÖZTÜRK
28.09.2008
İstanbul'da, müdürü tarafından sözlü tacize uğradığı iddiasıyla savcılığa giden bilgisayar öğretmeni: Psikolojik tedavi görüyorum..
İstanbul Gaziosmanpaşa Hüseyin Ersu İlköğretim Okulu bilgisayar öğretmeni D.A., okul müdürünün sözlü tacizleri yüzünden psikolojik tedavi görmeye başladığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Genç öğretmen, kendisine bir zarar vermemesi için refakatçi eşliğinde dolaşıyor.
14 Şubat 2007'de bilgisayar öğretmeni olarak göreve başlayan D.A., 10 ay boyunca çalıştığı okulda yaşadığını iddia ettiği tacizi, Gaziosmapaşa Kaymakamlığı'na ve Milli Eğitim İl Teftiş Kurulu'na bir rapor halinde sundu. Bunun üzerine de soruşturma başlatıldı.

'SAÇINI BEN YAPTIRAYIM'
D.A., okul müdürünün, "Sen bu okulun en akıllı öğretmenisin. Parayı seversin. Saçma sapan kuaförlere gidiyorsun. Etiler'de kuaföre götürüp saç modelini benim istediğim gibi yaptıracağım" dediğini de ileri sürdü. A., Adapazarı'ndan ilk geldiğinde müdür tarafından bulunduğu ileri sürülen ev arkadaşı öğretmenin, sevgilisini eve getirmesinden duyduğu rahatsızlığı ilettiğinde de müdürün, "Niye onları kıskanıyorsun? Onlar salonda sevişiyorsa sende odanın kapısını kapatıp çıkmayacaktın" dediğini iddia etti.
Cemal Yavuz'un bilgisayarını tamir etmesi için zorla evine çağırdığını da savunan D.A., okulunun kendi başvurusu üzerine bir dönemliğine değiştirilmesi üzerine de müdürün kendisini, "Bir dönem sonra elime düşünce ne yapacaksın bakalım. Kimse işime karışamaz" diye tehdit ettiğini öne sürdü.
Haberin fotoğrafları