kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AK PARTİ ÇANKAYA İLÇE BAŞKANI ALAADDIN VAROL, ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER ERYILMAZ'A AİT OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN VE BASIN-YAYIN ORGANLARINDA YAYIMLANAN SES KAYDI ÜZERINE, ERYILMAZ İLE ÇANKAYA BELEDIYE MECLİSİNİN CHP'Lİ ÜYELERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Rüşvet kayıtları CHP'yi rahatsız etti

Giriş Saati : 29.09.2008 12:00
Güncelleme : 29.09.2008 19:57
Yeni Haber
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili yayınlanan ses kaydı CHP'de rahatsızlık yarattı. CHP Lideri Baykal'ın talimatıyla söz konusu iddialar araştırılmaya başlanırken, CHP Ankara İl Başkanlığı'nın da Eryılmaz hakkında disiplin işlemi yapılmasını isteyen bir yazıyı genel merkeze gönderdiği bildirildi.

AKP ve CHP arasında belge savaşlarına dönüşen, rüşvet ve yolsuzluk savaşları Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarıyla yeni bir boyut kazandı.

İlk kez Kanal 7 ekranlarında gündeme getirilen ve Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarını ortaya koyan kaset CHP içinde de sıkıntı yarattı. Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, ses kaydının kendisine ait olduğu ancak montaj yapıldığı iddialarına karşın CHP Lideri Baykal'ın inceleme talimatının ardından CHP Ankara İl Başkanlığı'nın da Eryılmaz hakkında disiplin işlemi yapılmasını isteyen bir yazıyı genel merkeze gönderdiği bildirildi.

ADAY GÖSTERİLMEYECEK İDDİASI

Öte yandan, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday gösterilmeyeceği ifade edildi. Eryılmaz'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la arasının uzun süredir bozuk olduğu biliniyor. Son yaşanan kaset kriziyle de Eryılmaz'ın, yeniden aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP yönetimi, Eryılmaz hakkında yapılacak incelemenin ardından Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuyu tartışacak.

(ANKA)