kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Lincoln farkı

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 29.09.2008 08:46
Güncelleme : 29.09.2008 23:04
Yeni Haber
Galatasaray, Konyaspor karşısında bu sezon iç sahada oynadığı 3. lig maçında 2. galibiyetini elde etti.- YAZAR YORUMLARI

EBRU KILIÇOĞLU: ŞEYTAN ÜÇGENİ (SABAH)


Tarife bir hafta önce Kocaeli'dekinin aynısı: Galatasaray baskılı başlayacak. Ama Konyaspor direnecek, koşacak, coşacak.
Hatta gol de bulacak.

Sonra kapanacak... Biraz zamana oynayacak. Sonunda yorulacak.
Galatasaray bastıracak, yıpratacak, sonunda kazanacak... Bu düzende başlıyor oyun.

Bu sefer de Mehmet Güven zayıf halka... Gerçi Konya'nın golü Fahri'nin kulllandığı korner vuruşuna Erhan'ın vuruşuyla geliyor ama Galatasaray'ın 'oyun bozanı' o oluyor sonuçta... Tam da göbekte olunca yeri, aksatıyor takımı. İkinci yarıda müdahale geliyor kenardan. Volkan'ı Güven'le değiştirirken sistemi de değiştiriyor Skibbe. Galatasaray'a en çok yakışan çift forvetli sistem daha ikinci yarıya 'Bismillah' der demez çözüyor Konyaspor'u.

*KONYASPOR - GALATASARAY MAÇINDAN KARELER...

LEVENT TÜZEMEN: İKİNCİ YARI COŞTULAR (SABAH)

Antalya ve Kocaeli maçlarından sonra Servet, "Rakibe kolay pozisyon veriyoruz. Ayhan ağabey dışında kimse savunmaya yardım etmiyor. Biz bu sistemle büyük maçlarda çok sıkıntı çekeriz" demiş ve yönetimden "Sus yoksa ceza alırsın" şeklinde tepki görmüştü. Ancak Skibbe, Servet'in uyarılarına kulak kabartmış olacak ki Konya önüne Galatasaray'ı Ayhan Mehmet Güven ikilisinden oluşan çift ön liberolu sistemle sahaya sürdü.

Konya savunması Galatasaray ikili forvete geçince kontrolünü kaybetti. Lincoln attığı golden sonra adeta sahada futbol resitali yaptı. Orta alanda istediği geniş alanı bulan ve takipçiliği sayesinde iki top çalan Lincoln'ün iki mükemmel "Al da at" pasını Baros gole dönüştüremedi ama Lincoln'ün üçüncü pasında köşeye akıllı vurdu.

Skibbe'nin Kewell'ı ileriye itmesi Avusturalyalı yıldızın da daha verimli olmasını sağladı. Ve Kewell'ın attığı golde ters köşeye sağ ayağıyla yaptığı vuruş dört dörtlüktü. Galatasaray uğurlu turuncu formasıyla 5'te 5 yaptı.

HAKAN DİLEK: Baros kral olacak (FOTOMAÇ)

Baros bu ligin yeni gol kralı ve heyecanı olacaktır. Nasıl mı? Öyle büyük fırsatçılık gösterileri ya da çim kaldıran gayretiyle değil, ferah ferah, göstere göstere.' Evet aynen göstere göstere yapıyor yapacağını. Sahayı sağdan sola yukarıdan aşağıya harmanlıyor ve golünü atıyor. Hem de aynı yürek ferahlığı ve rahatlıkla. Buluştuğu bütün toplarda olumlu ve üretkendi Baros. İşte belki genç Hakan Şükür'den sonra ileri ikilinin rakip defansa en yakın yerindeki isim olarak adını yeşil alana yazdıracak bir isim yakaladı Galatasaray.

Dün akşam yanlışından dönen adamdı Skibbe. İlk haftaların sancısı yavaş yavaş diniyor. Avrupa Kupası var önümüzde. Eksik gediği kapayacağımız antrenmanmaçlar yapıyoruz... İkinci dörtlüğüydü bu maç Galatasaray denilen şiirin...

ZAFER ERTEM: LİNCOLN FARKI (FOTOMAÇ)

Bir önceki yazımda artık Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe ile uğraşmayacağımı, Skibbe'ye saldırma modasını terkettiğimi yazmıştım. Daha ilk maçta sözümde durmak için inanılmaz çaba harcadım harcamaya da devam edeceğim. G.Saray teknik kadrosu her maçta şapkanın altından sürpriz bir tavşan çıkarmayı adet haline getirdi. Dün gecenin sürpriz tavşanı da Mehmet Güven'di. Mehmet Güven, Ali Sami Yen'de oynanan maçta niye ilk 11'de sahaya çıkar?

Baros fırsatçı Kewell istekliydi. Onları canlanrdıran da yine Lincoln'dü. Konya erken bulduğu golün kıymetini bilemedi. İlk yarı çok yüklendi erken yoruldu. İkinci yarıda zaten sahada Konyaspor diye bir taktım yoktu. Lincoln'un Lincoln gibi oynaması G.Saray'ın performansını inanılmaz etkiliyor. Çünkü isterse topu iğne deliğinden geçiriyor. Bu hücumcu takımı gününde olduğunda durduracak bir takım göremiyorum ligde yeter ki şu savunma zaafı bir şekilde çözülsün.

YAŞAR YALÇIN: KLASİK FORVETLER (FOTOMAÇ)

Artık Skibbe'yi eleştirmeyeyim, biraz zamana bırakayım" diye düşünüyorum ama Alman hoca "Yok ben hata yapayım, siz de eleştirin" diyor adeta. Tamam, 2 forvetin sakat, tek forvetle oynayacaksın ama kendi evinde ne gerek var ön liberoda hem Ayhan'a hem de Mehmet Güven'e..

Bana göre Ayhan yeterli. İlk yarıda yenen gole bak, amatör takımlar yemiyor bu tip golleri, rakip korner atıyor, ceza yayının üzerindeki Erhan bomboş vuruyor gol. Bu golde kaleci ve defans hariç herkes suçlu. Özellikle kulübede 3 hoca oturuyor, seyirci gibi maç seyrediyorlar.. Biri çıkıp "Erhan boş, önünü kapatın" demiyor. Sahada futbolcu göremiyor, siz nasıl görüp uyarmıyorsunuz?

Klasik yabancı golcüler de görevlerine bu maçta da devam ettiler, Kewell'la 4.golü atıp farkı üçe çıkardılar. İşin gerçeği Galatasaray yavaş, yavaş takım oluyor hem de fırtına gibi bir takım. Skibbe'nin yöneticilere dediği gibi 15 ekimden sonra bu takım tutulmaz. Yeter ki Alman hoca az hata yapsın. Özellikle sakat futbolcularında takıma dönmesi ile sarı-kırmızılı taraftarlar futbol adına sahada çok iyi bir Galatasaray izlerler diye düşünüyorum.

İLHAN SÖYLER: YILDIZ FARKI (HÜRRİYET)

Bir Kewell, bir Baros, bir Arda ve Lincoln. Lincoln, dedim de, dün sahada basmadık yer bırakmayan bir futbolcu idi. Oyunu algılaması, cesareti, oyunu okuması, durmadanan sahayı parselleyen bir görüntüdeydi. Hem top çaldı, hem top aktardı, hem de gol attı. İşte gerçek Lincoln bu. Bu kadar oynasın, G.Saray hiç korkmasın. Dün oyunu yönlendiren adamdı. Topu bir sağ taraftan aldı yönlendirdi, soldan aldı yönlendirdi, defanstan aldı yönlendirdi, takımını yönetmediği yer kalmadı.

Ancak Skibbe yerinde bir değişimle Mehmet'i kenara alıp Hakan'ı orta sahaya çekince, rakibini mat etti. Hakan'da klasıyla her yerde A kalite oynayacağını gösterdi. Galatasaray'ın yerli oyuncuları içinde belki de en göze batmayan ama en faydalı isimdir Hakan Balta.

Bu arada Galatasaray'ın rakipleri puan kaybediyor, ama tribünler dolmuyor. Yönetim ne yapsın? Sende Türkiye'de hiçbir takımda olmayan, seyrine doyulmayacak yıldızlar var. Kewell'ı, Lincoln'ü, Baros'u, Arda'yı seyretmeye gelmeyeceksiniz de kime geleceksiniz G.Saray tribünleri?

ERMAN TOROĞLU: BÜYÜKLER VE KÜÇÜKLER (HÜRRİYET)

Bu Galatasaray, Türkiye Ligi'nde her takım karşısında en az 6-7 gol pozisyonuna girer mi? Kesinlikle girer. Burada rakiplerinin zaafı mı tesir eder, yoksa Galatasaraylı oyuncuların kalitesi mi? Galatasaraylı oyuncuların kalitesi. O zaman geriye ne kalıyor? Teknik direktörün yerinde takım çıkarması, futbolcuları yerli yerinde oynatması... Lincoln'de biraz kıpırdama var. Var da esas Lincoln mü? Hayır. Hala çakma Lincoln.

Galatasaray'ın attığı birinci ve ikinci goller ofsayt gözüküyor. Diyeceksiniz ki, adam 2 gol yemiş 2'si de ofsayt. Türkiye'de küçükler böyle goller yerse fark etmez. İş büyüklere gelince yangın çıkar. Görürsünüz, nitekim bu da çok çabuk kapatılır.

Galatasaray biraz kıpırdar, kadro olarak da iyi idare edilirse Türkiye Ligi'nde şampiyonluğu sonuna kadar kovalar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 5 4 1 0 8 3 13
2 Bursa 5 4 0 1 9 6 12
3 Galatasaray 5 3 2 0 13 4 11
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 5 3 2 0 9 3 11
5 Sivas 5 3 2 0 9 4 11
6 Gaziantep 5 3 1 1 7 6 10
7 Kayseri 5 2 2 1 2 1 8
8 Ankaraspor 5 2 1 2 7 6 7
9 Konya 5 2 1 2 6 9 7
10 Fenerbahçe 5 2 0 3 7 5 6
11 Ankaragücü 5 1 2 2 6 7 5
12 G.Birliği 5 1 2 2 5 8 5
13 Denizli 5 1 1 3 6 10 4
14 Hacettepe 5 1 1 3 3 8 4
15 Eskişehir 5 0 3 2 3 6 3
16 İ.B.B. Spor 5 0 3 2 2 5 3
17 Antalya 5 0 1 4 7 11 1
18 Kocaeli 5 0 1 4 4 11 1
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Sivas 2  
  Fenerbahçe 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Beşiktaş 1  
 Kocaeli 2  
  Bursa 3  
 G.Birliği 1  
  Ankaraspor 1  
 Trabzon 3  
  Antalya 2  
 Gaziantep 2  
  Denizli 1  
 Hacettepe 0  
  Ankaragücü 1  
 Kayseri 1  
  Eskişehir 0  
 Galatasaray 4  
  Konya 1  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya Trabzon Cumartesi 20:00  
 Antalya Gaziantep Cumartesi 20:00  
 Ankaraspor Sivas Cumartesi 20:00  
 Denizli İ.B.B. Spor Pazar 16:00  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:00  
 Eskişehir Kocaeli Pazar 20:00  
 Ankaragücü G.Birliği Pazar 20:00  
 Fenerbahçe Kayseri Pazar 21:00  
 Beşiktaş Hacettepe Pazartesi 20:00