kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: Ülkemiz bayramla, birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirecek

Giriş Saati : 29.09.2008 12:01
Güncelleme : 29.09.2008 19:57
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramla birlikte Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün daha da pekişeceğini ifade ederek, "Birlik ve dayanışma içinde ülkemizi daha ileriye taşıyacak projeler geliştirmeli ve bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz. Unutmamalıyız ki bu çabalar aydınlık bir gelecek için hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Bayramın ilk aklımıza getirdiği kelimeler sevinç ve kardeşlik duygularıdır. Bunun da asıl önemli tarafı bireysel bir mutluluk duygusunun ötesinde, ortak bir sevinci hatırlatmasıdır" dedi. Millet olmanın en önemli özelliklerinden birinin, sevinçte, kıvançta ve tasada birlikte hareket edebilme ve bütün toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye, bütün dünyanın bildiği gibi, bu manada 70 milyonun kardeşçe yaşadığı ve aynı olaylar karşısında aynı tepkiyi verdiği bir ülkedir. Burada, bir toplumun kardeşliğinden söz ediyoruz. Bu birikim bin yıldır Anadolu'da zaman içinde olgunlaşmış ve güçlü bir iradeye dönüşmüştür. Her bayram bu konumumuzu daha da güçlendirmektedir. İnanıyorum ki, ülkemiz bu bayramla da birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacaktır. Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir. Bu yetenek düne değil yüzyılların fırtınalarına depremlerine direnmiş onurlu bir geçmişe aittir."



-"TÜRKİYE ULUSLARARASI SORUNLARDA İNİSİYATİF SAHİBİ ÖNEMLİ BİR AKTÖR"



Türkiye'nin son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve uluslar arası alanda çok hızlı gelişmeler kaydettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugün barışın ve istikrarın sürekli kılınmasını amaçlayan çabalarıyla, küresel gündemi etkileyen uluslararası sorunlarda inisiyatif sahibi olan önemli bir aktör konumunda olduğunun altını çizdi. Uluslararası alanda öncülük edilen girişimlerin yanı sıra, Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinin tamamlanması, demokratikleşme, hukuk ve ekonomi alanındaki önemli reformların sürmesi için de yoğun emek ve çaba sarf edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül mesajına şöyle devam etti:

"Pek çok alanda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde bugün devlet ve millet olarak, geleceğe güvenle bakmakta, insanımıza daha iyi hayat şartları sağlamak yolunda kararlılıkla ilerlemekteyiz. Bu kararlılığımızdaki itici güç, ülkemizin zenginliklerinde, mevcut potansiyelinde ve milletimizin ortak değerlerinde yatmaktadır. Bayramlar bu gibi ortak değerlerin hatırlanmasında önemli vesileler olmaktadır. Bu çerçevede birlik ve dayanışma içinde ülkemizi ileriye taşıyacak projeler geliştirmeli ve bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz. Unutmamalıyız ki bu çabalar aydınlık bir gelecek için hepimizin ortak sorumluluğudur.

Kültürümüzün en önemli unsurlarından olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları bu gibi özel günlerde had safhaya ulaşmakta toplumun tüm katmanları arasındaki bağı güçlendirirken bizlere de yarınlar için umut aşılamaktadır.

Yüce Milletimin, bütün insanlık alemiyle birlikte bu güzel bayramını bu duygularla tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum."

(ANKA)