kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çin'de de Lehmanzedeler çıktı para kaptıran sokağa döküldü

29.09.2008
Türkiye'den sonra Çin'de de Lehman Brothers mağdurları ortaya çıktı. Batık bankanın tahvilleri için yanlış yönlendirildiklerini ileri süren Lehmanzedeler, hükümeti protesto için Hong Kong'da gösteri düzenledi..
Batık Lehman Brothers'ın Türkiye'den sonra Çin'de de mağdurları ortaya çıktı. Hong Kong'da sokağa dökülen Lehmanzedeler, bir haftada ikinci kez protesto gösterisi düzenledi. Yerel bankaları ve hükümeti protesto eden yatırımcılar, yerel bankaların batık Lehman Brothers tahvillerini almak konusunda kendilerini yanlış yönlendirdiğini iddia ediyor. Türkiye'de de geçen hafta ortaya çıkan 350 Lehmanzede, Citibank aracılığı ile yaklaşık 15 milyon dolarlık yapılandırılmış tahvil satın almıştı. SPK konu ile ilgili araştırma yaparken, Citibank da aracı olduğu tahvillerle ilgili bilgi geldikçe müşterilere ileteceğini bildirmişti.

YEREL BANKALARI SUÇLUYORLAR
Ellerinde döviz taşıyan 400'e yakın protestocu Hong Kong'un finans merkezinde düzenledikleri gösteride hükümeti de yatırmcıların hesaplarına sahip çıkmaya çağırdı. 613 milyar dolar borçla batan Lehman'ın ürünlerini satan yerel bankaların kendilerini yeterince bilgilendirmediğini ve yanlış yönlendirdiğini iddia eden Hong Kong'lu yatırımcılar, hükümetin yatırım ürünü satan kuruluşları daha iyi denetlemesi gerektiğini dile getirdi.

'NE SATIN ALDIK BİLMİYORUZ'
Protestoculardan Cheung Chuk-yu, yerel Wing Hung Bank'tan 26 bin dolarlık Lehman tahvili satın aldığını belirterek, "Bankadaki müşteri temsilcisi beni Lehman tahvillerini satmak için birçok kez aradı" diye konuştu. Bankaların çok açık davranmadığını belirten ve halen tam olarak ne satın aldığını bilmediğini söyleyen yatırımcılar da bulunuyor.