kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğan'ın kâğıt kavgası alevlendi

28.09.2008
Doğan Grubu'nun 2001 ve 2002'de yüksek fiyattan kâğıt ithalatı yaptığı iddiaları yine alevlendi. Vakit, o dönemde kâğıdı rakiplerinin çok üzerinde aldığını iddia etti, Doğan yalanladı..
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, 2001 ve 2002 yıllarında rakip şirketlere göre yurtdışından daha pahalıya gazete kâğıdı ithal ettiğine ilişkin tartışma yeniden alevlendi. Vakit gazetesi iki gündür yaptığı haberlerde, Aydın Doğan'ın 2001 yılında Uzan Grubu'na ait Star gazetesinin yaptığı haberlerden önce ve haberler unutulduktan bir süre sonra gazete kağıdını rakiplerinin çok üzerinde fiyatlarla aldığını savunurken Doğan Grubu, "açıklanan tarihlerde biz ithalat yapmadık" diyerek kendini savundu. Sermaye Piyasası Kurulu'nun da incelediği gazete kâğıdı ithalatıyla ilgili tartışmalar bir türlü sona ermiyor. Milliyet gazetesinde 12Eylül'de 2007 ve 2008 yılında yaptığı kağıt ithalatının rakip gazetelerin çok altında olduğunu bir tabloyla açıklayan Doğan Grubu, haberde bu yapılanların çirkin bir iftira olduğunu savundu. Ancak Vakit gazetesi önceki gün 2007-2008 yılı ithalatları değil asıl sorunun Uzan Grubu'nun Star Gazetesi'nin sahibi olduğu 2001 ve 2002 yıllarındaki ithalatta olduğunu iddia eden bir haber yaptı. Gazeteye göre Aydın Doğan, Star gazetesinin 'Doğan pahalıya kâğıt alıyor ve yatırımcısını zarara uğratıyor' haberlerinden önce ve bir süre sonrasında kâğıdı rakiplerinden çok daha pahalıya aldığını iddia etti. Bu iddialarını da bir tabloyla destekledi.

STAR HABERİ DÖNÜM NOKTASI
Vakit'teki tabloya göre Star gazetesi kâğıt haberini yapmadan önce Doğan, piyasadan temmuz ve ekim 2001 arasındaki dönemde kağıdın tonunu 600 ile 690 dolar arasında fiyatlarla ithal etti. Oysa rakiplerinden Medya Park, Çukurova, Sabah Dış Ticaret'in ithalat fiyatı 410 dolar ile 545 dolar arasında değişiyor. Gazeteye göre Star Grubu'nda Doğan aleyhine haberler çıktığı Kasım 2001'de ise Doğan Grubu kâğıdın tonunu 447 dolardan almaya başlıyor ve rakiplerinden bile daha ucuza ithal ediyor. Gazete haberin unutulmaya başlandığı 2002 ortalarında ve ithalatın tekrar rakiplerden çok daha yüksek fiyatlardan aldığını iddia ediyor.
Haberin fotoğrafları