kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Okyanus'ta 21 tutuklama

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA / SABAH
28.09.2008
Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik Final isimli operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 21'i tutuklandı..
Konya'da 4 gün önce Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen 'Final' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 47 zanlıdan 21'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında Okyanus Şirketler Grubu yöneticisi Nusret Argun, Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürk ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Dr. Mustafa Mete'nin de bulunduğu bildirildi. Zanlıların 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'ihaleye fesat karıştırmak', rüşvet, tehdit, şantaj, cinsel taciz, adam yaralama, dolandırıcılık suçlarından yargılanacağı belirtildi.

MALVARLIĞINA TEDBİR
Mahkeme, Okyanus Şirketler Grubu ve yöneticilerine ait yaklaşık 1 milyar doları bulduğu ileri sürülen mal varlığına da ihtiyati tedbir kararı verdi. Diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 47 zanlı Konya, Meram, Akşehir, Bolvadin'de belediyeler, il özel idareleri, hastaneler gibi kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik, özel güvenlik, malzeme alımı gibi 119 ayrı ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıya gözaltına alınmıştı.

ŞANTAJ VE TEHDİT İDDİASI
Okyanus Şirketler Grubu üyelerinin, başta Selçuk Üniversitesi olmak üzere Afyon Kocatepe ve Kütahya Dumlupınar üniversiteleri ile devlet hastaneleri, öğrenci yurtları gibi çeşitli kamu kurumlarının temizlik, yemek, güvenlik, faturalandırma, görüntüleme cihazları ve medikal ihalelerini rüşvet, şantaj ve tehditle aldıkları iddia edildi. Grubun bu yolla milyonlarca dolarlık vurgun yaptığı ve devleti zarara uğrattığı öne sürüldü.