kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
8 KİTABI BULUNUYOR Dilenschneider Grubu’nu 1991’de kuran Robert L. Dilenschneider daha önce de 1986 ve 1991 arasında Hill and Knowlton şirketinin de başkanlığı görevini yürüttü. 8 kitabı olan Dilenschneider birçok büyük şirketin de danışmanı.

Türkiye'ye gidin, rahatlayın

27.09.2008
Dünyanın en büyük şirketlerine kriz yönetimi konusunda danışmanlık veren Robert Dilenschneider, yatırımcılara "Türkiye'ye gidip kafanızı dinleyin" tavsiyesinde bulundu..
Fortune 500 listesinin ilk 50'sinde bulunan 20 şirkete danışmanlık yapan kriz yönetim gurusu Robert Dilenschneider, ABD'deki yatırımcılara kriz döneminde Türkiye ve Mısır'a gitmelerini önerdi. ABD'deki 700 milyar dolarlık kurtarma planının etkilerini değerlendiren Dilenschneider, "Yapılacak tek şey var. Dinlenmek ve yardım beklemek" diye konuştu. Dilenschneider, yatırımcılara "Bu durumdan kendinizi çekmeniz gerekiyor. Şu anda etrafta birçok dedikodu dolaşıyor. Bu da sizi mahvedebilir" dedi. 64 yaşındaki Dilenschneider, "Patlamadan kaçmak, mali çöküşte yaşayabilmek için için panzehirdir" ifadesini kullanırken, "Nil'in yukarısına gidin, Türkiye için uçağa binin. Yerinizde durmayın" diye konuştu.

'AZ SAYIDA İNSANIN OYUNU'
ABD'deki kriz kargaşasını New York'ta ve Washington'da az sayıda insan arasında oynanan bir oyuna benzeten Dilenschneider, Karaiplere gitmenin de iyi bir fikir olabileceğini söyledi. "Tamamen rahatlamak gerekiyor" diyen kriz yönetimi gurusu, "Oyunu oradan da gölemleyebilirsiniz ve acil bir ihtiyaç olduğunda da hızlıca geri dönebilirsiniz" ifadelerini kullandı. ABD İstatistik Bürosu'nun verilerine göre 1929'da yaşanan Büyük Bunalım'ın ardından ülkedeki intihar oranları 100 bin kişide 14'ten 17'ye yükselmiş. Borcunu ödeyemeyen veya iflas eden birçok kişi bu yolu seçmiş. Şu anda yaşanmakta olan ekonomik kirizin de toplumsal bir travmaya dönüşmesinden endişe duyuluyor.