kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Yamyam' suçlaması yargıya havale edildi

Aslı UYUR - Melike YILDIZ SAHİCİ / ANKARA
28.09.2008
Eryılmaz'ın ses kaydı ile ilgili CHP'li Başkanvekili Mahmut İspir, "montaj" derken, CHP Ankara Milletvekili Ateş "Yargı gerçeği ortaya çıkarır" dedi..
CHP Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, CHP'li Meclis üyeleriyle ilgili ortaya çıkan ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü. Eryılmaz'ın rüşvet aldıkları iddiasıyla "yamyamlık"la suçladığı Belediye Meclisi üyelerinin birçoğu ses kaydıyla ilgili suskun kalırken, AKP'liler bir an önce konunun üzerine gidilmesini istiyor. Ses kaydıyla ilgili olarak Eryılmaz'ın açıklama yaptığını hatırlatan CHP Çankaya Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mahmut İspir, kaydın montaj olduğunu savundu. İspir, "Ses kaydı kesik kesik, kelimeler toplanıp, bir araya getirilmiş. Sesi kaydeden kişi kesinlikle iyi niyetli değil. Bu bir komplo" dedi. Belediye Meclisi'nin 25 CHP'li üyesinin hiçbir biçimde rüşvet olayına karışmadığını savunan İspir, "Arkadaşlarımızın tamamı şerefli, düzgün, dürüst insanlar. Eryılmaz'ın bunları söylediğine inanmıyoruz. Bazı çevreler, CHP'yle uğraşmak için bu ses kasetlerini ortaya çıkarıyorlar. Bunların hepsi montaj" iddiasında bulundu. SABAH'ın ses kaydıyla ilgili ulaştığı CHP'li meclis üyelerinin büyük bölümü yorum yapmaktan kaçınırken üyelerden Yaşar Çatak, "Bizler teknik bir inceleme yapabilecek durumda değiliz. Konu savcılığa da intikal etti. Biz hiçbir Belediye Meclis üyesinin herhangi bir rüşvet olayına karıştığına inanmıyoruz" dedi. Bir başka üye Yusuf Erciyas ise kasetin herkesi zan altında bıraktığını vurgulayarak, montaj ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Ses kaydında Eryılmaz'ın kendilerine yönelik olarak söylediği "yamyam" kelimesini "çirkin" olarak değerlendiren Erciyas, hiçbir şekilde bu olaydan CHP'nin yara almamasını istediklerini belirtti.

YARGI BELİRLEYECEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "AKP de ses kaydıyla ilgili yasal organlara başvurmuş. Bu aşamada söylenecek bir şey yok. Yapılan incelemelerin ardından gerçekler ortaya çıkacaktır" açıklaması yaparken Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, Eryılmaz'ın olayı "komplo" olarak değerlendirdiğini anımsatarak, "Bir an önce bilirkişinin müdahale edip, ses kaydının incelenmesi gerekiyor. Siyaset adına, belediye adına, Meclis üyeleri adına konu bir an önce açıklığa kavuşmalı. Ortaya atılan iddiaların ciddiye alınması şart" dedi. AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge de Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın bir an önce istifa etmesini istedi ve "Eğer bu olayın üzerine gidilirse ikinci İSKİ olayı Çankaya'dan çıkar" dedi.