kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nüfuz belgesi masada

28.09.2008
AKP'li Fırat, "Belge 'kırmızı hat' belgesi değil" diyerek CHP'li Kılıçdaroğlu'nu "Sülün Osman"a benzetirken, Kılıçdaroğlu "Kararı önünüze koyduk, alnınıza da çivileyelim mi?" yanıtını verdi..
AKP Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat dün düzenlediği basın toplantısında şu iddialarda bulundu:

* DANIŞTAY KARARI: Tartışma 14 yıl öncesine dayanıyor. İnceledim. İngiltere'ye yapılan 60 ton narenciye ihracatında, 500 YTL teşvik priminin geri tahsis edildiği anlaşıldı. 1994 yılındaki olayın incelemesi 2000 yılında yapıldı. Şirket kusuru olmadığı için cezai işlem yapılmadı. Hayali ihracat tahkikatını Gümrük yapıyor. Gümrük'teki belgeye ulaştım. Raporu hazırlayan müfettiş, beni arayarak 'Bize hiç oy vermediğini ancak tartışmayı izlediğinde vicdan azabı çektiğini ' söyledi. Bu dosyada hayali ihracat olmadığı yönünde rapor imzalandığını anlattı. Bayram tatili dönüşü raporu gönderecek..

NÜFUZ BELGESİ: Uyuşturucu yakalanan TIR Menas şirketine değil Turgut nakliyata ait. Turgut Nakliyat 1 ay süreyle meslekten men cezası aldı, 9 ayda kırmızı hatta sokuldu... Türk siyasi tarihinde emsali görülmemiş üç kağıtçılıktan söz edeceğim. Bir Sülün Osman vardı. Belgeyi sallayınca doğru sandım ve çok üzülmüştüm. Daha sonra evrakları toplarken belge elime geçti. Bu belge 23 Ağustos 2007 tarihli... Benim şirkete ortak olduğum bir dönemde yazılmış. Kırmızı hat uygulaması için uyuşturucu madde yakalanması lazım. 7 ay önceden uyuşturucu yakalanacağını bilip böyle bir yazı yazmak mümkün mü? Belgeyi böyle sunmak için ruhen sahtekar olmak lazım veya karşınızdaki herkesi aptal zannetmeniz lazım. (Menas'ta kaldırılmasını istediniz engeller neydi sorusuna) Şirketin TİFİF, KDV iadesi gibi şeyler engelleniyordu.

MEZAR SOYGUNCUSU
Bu arada Fırat, Abdüllatif Şener'in iddiaları ile ilgili "Muhatap alınmak istiyor. Bir partiden milletvekilisiniz, 4.5 yıl başbakan yardımcısısınız. Hiç çıtınız çıkmıyor. Sonra partinin kapatma sürecinde, mezar soyuculuğuna soyunuyorsunuz" dedi.

Baykal'a sorular
1- Neden ailesini mal varlığını kanuna uygun açıklamadı?
2- Avukatlık yaptığı dönemdeki geliri ne kadar ve verilen vergi ne kadardır?
3- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın halka arz ettiği menkul değerlerde neden bir şoför ve sekreter üzerinden alım yaptı?
Kılıçdaroğlu: Yoksa alnınıza mı çivileyelim
CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM'de düzenlediği basın toplantısı ile Fırat'a anından yanıt verdi:

DANIŞTAY KARARI: Mersin İdare Mahkemesi'nin kararında "1994 de gümrük beyannamelerine konu olan ihracata ödenen parasal ihracat teşviklerine dair DFİF pirimini gerçekte ihracat işlemleri yapmadan para transferi suretiyle haksız olarak elde ettiği sabit olduğundan..." diyor. Ayrıca İngiltere'ye yapılan ihracat konusunda zaman aşımı dolmadı. Alnınıza Danıştay kararını yapıştırdık, illaki çivilememiz mi gerekiyor. Siz o Gümrük raporunu açıklayın ki ben de vicdan azabı çeken o müfettişin niçin, hangi gerekçelerle vicdan azabı çektiğini açıklayayım. Ayrıca, Sayın Fırat'tan bir raporu daha açıklamasını isteyelim. 24.10.200 günlü ve 144/9 sayılı Hazine Kontrolörü Sayın Orhan Tur'un raporu. Bu rapordan sonra Fırat elmalarla armutları karıştırmayacak. Israrla MENAS'ın Ukrayna'ya yaptığı ihracattan söz ediyor. Biz İngiltere'ye yapıldığı söylenen ve Fırat'ın da MENAS yönetim kurulu 2. başkanı olduğu dönemde yapılan ihracattan söz ediyoruz.

NÜFUZ BELGESİ: Gümrük Müsteşarı, "MENAS'ın kırmızı hatta olup olmadığı açıklayamam" diyor. Gümrük Müsteşarı daha ne desin. Gümrük İdaresi'nin elindeki tek yetki 'kırmızı hat'tır. Yazı elbette uyuşturucu yakalanmadan 7 ay önce yazıldı. Kırmızı hattan çıksaydı zaten uyuşturucu yakalanmayacaktı. Belgeye niçin kendi ismi yazıldı. Bürokratlara "Bakın bu kişi AKP genel başkan yardımcısı, başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim" dendi. Bu nüfuz suistimalidir. Üstelik belgelerde elbette açık şekilde 'kırmızı hat-sarı-yeşil hat' diye yazmaz. "Her türlü engelleri kaldırın" deniliyor. (Sülün Osman sözüne) Kendisinin ailesinden aldığı terbiye böyle konuşmasına izin verebilir. Ama benim terbiyem izin vermez. Sayın Baykal'ın teklifi var. Dokunulmazlıkları kaldırın ya da Erdoğan ile yine Uğur Dündar'ın yönetiminde tartışalım d iyor.

Fırat'a sorular
1- Hisselerinizi 1 Eylül 2007'de 300 bin dolara devrettiğinizi açıklamıştınız. Bu hisse devrinin 200 bin doları hangi tarihte bankaya yattı?
2- Amerikan RAİGES firmasını tanıyor musunuz? Bu firmadan MENAS'a para geldi mi?
Haberin fotoğrafları