kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BM binasındaki görüşmede Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Gül’e Bağdat davetini tekrarladı. Gül ise Barzani’nin PKK’ya karşı Bağdat ile alınan kararlara uymadığını belirtti.

Gül: Diplomatik ilişki de kurulur, kapılar da açılır

Duygu GÜVENÇ - NEW YORK
28.09.2008
Cumhurbaşkanı, Ermenistan'la diplomatik ilişki konusunda New York'ta şöyle konuştu: Görüşmelerin amacı diyalog sürecini başlatmak. Sorunlar aşılırsa her türlü işbirliği olur..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erivan ile açılımda diasporadan da olumlu mesaj geldiğini belirterek, "Kapılar da açılır, diplomatik temas da olur" dedi. Gül yakın bir zamanda Bağdat'ı ziyaret etmek istediğini ifade ederken, "Irak'ın PKK'ya yönelik operasyonlardan rahatsız olmadığını" kaydetti.
Cumhurbaşkanı Gül, New York'taki son gününde düzenlediği basın toplantısında Erivan'dan Bağdat'a kritik mesajlar verdi. Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmesinde "Bağdat ziyaretini çok arzu ediyorum yakın zaman içinde ben de uygun zamanda gitmek istiyorum. Bağdat'a böyle bir zamanda giderek Türkiye'nin komşusuna desteğini göstermek istiyorum" dedi. Türkiye'nin nokta operasyonlar yaptığını belirten Gül, "Türkiye'nin hedefi belli; silahla toplayıcılarla Türkiye'ye karşı terörist faaliyetlerde bulunanlara aldığımız istihbarat çerçevesinde yapılan nokta operasyonlar. Bunun kimseye rahatsızlığı söz konusu değil" diye konuştu.

DİASPORA MEMNUNİYETİ
Sarkisyan'ın Ermeni diasporası ile buluşmasında Türkiye ile ilişkilere yönelik verdiği olumlu mesajlar New York'ta anında yankı buldu. Gül, Ermeni diasporasının tutumunda olumlu değişiklik olduğunun anımsatılması üzerine, "Demek herkes yapıcı yönde hareket etmeye başlayacak" derken, "Önemli olan işbirliği ve diasporanın da bunu takip etmesi önemli" dedi. Gül şöyle devam etti: "Tam diplomatik ilişkilerimiz ve işbirliği yok. Niye yok? Problemlerimiz var da ondan kapılar kapalı. Bu ziyaret ve görüşmelerin amacı, bu problemleri ortadan kaldıracak bir görüşme ve diyalog sürecini başlatmak. Bu süreç içinde bu problemler önümüzden uzaklaştırılırsa, ondan sonra her türlü işbirliği olur, kapılar da açılır, ilişkiler tam kurulur. Başka şeyler de yapılır. Çok daha geniş ekonomik dayanışma da ortaya çıkar."

SARKİSYAN İLE KARŞILAŞAMADIK
Cumhurbaşkanı, New York'ta Sarkisyan ile "resepsiyonlarda bile" karşılaşamadığını belirtirken "Dışişleri bakanları biraraya geldiler. Şu anda bunun takibi daha önemli" dedi. Cumhurbaşkanı dün ABD'de yaşayan Türk toplumu ile bayramlaştı. Bayram için Başbakan Erdoğan gibi Ramazan Bayramı ifadesini kullanan Gül'ün vatandaşlarla bayramlaşmasında "şeker" ikram edildi.
Haberin fotoğrafları