kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

50 YTL için iki kızıyla birlikte annesini kesti

Enis YILDIRIM - ANKARA
28.09.2008
Ankara Zafer mahallesinde bir ay önce 4 ayrı bölgede parçaları bulunan kadın cesedinin sırrı çözüldü. Mehmet Ali A., 75 yaşındaki annesini 50 YTL için öldürüp iki kızının yardımıyla parçalara ayırdı..
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 22 Ağustos'ta Çankaya İlçesi Zafer mahallesinden gelen ihbar üzerine olay yerine giden dedektifler, gecekondu bölgesinde poşetlenmiş kol ve ayak parçaları buldu. 25 Ağustos'ta aynı semtin bir başka sokağında kafatası bulundu. Mahallenin yakınlarında iki ayrı yerde daha cesedin diğer parçalarına ulaşıldı. Kimlik tespiti yapılamayan kadının parçalanan cesedini fotoğraflayan dedektifler, İstanbul'da bir ressamın yardımıyla fotoğrafları üç boyutlu resim haline dönüştürdü. Robot resmi gören semt sakinleri Döne Aşut'un ismini verdi.

DNA'SI ELE VERDİ
Parçalanan cesedi inceleyen Adli Tıp Kurumu, tırnak içinde et parçası buldu. Yaşlı kadından alınan DNA ile tırnak içinde bulunan et parçasının DNA'sı, yakın akraba olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine kadını öldüren ve parçalayan kişinin akrabası olduğunu düşünen cinayet masası dedektifleri, yaşlı kadının, biri Almanya'da olan 3 oğlunu takibe aldı. Döne Aşut'un Almanya'ya yaşayan oğlunun bir süredir Türkiye'ye gelmediğini belirleyen dedektifler, inşaatlarda işçi olarak çalışan diğer oğlunu gözaltına aldı. DNA için kan örnekleri alınan inşaat işçisine polis sorgusunda annesi soruldu.

'DÖVÜYORDU'
Gözaltına alınan inşaat işçisinin annesinden haberdar olmadığı ortaya çıkınca, gözler işsiz olan diğer oğlu Mehmet Ali A.'ya çevrildi. Kocasından kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan 75 yaşındaki yaşlı kadının, zaman zaman çevresindeki esnaftan oğluna vermek üzere para istediği öğrenildi. Komşuları da Mehmet Ali A.'nın annesini sık sık dövdüğünü anlattı. Yakalanan Mehmet Ali A.'nın sorguda annesini öldürmediğini, sabah kalktığında ölü bulduğunu ve kendisinden şüphelenileceğini düşünerek kızlarının yardımıyla cesedi parçaladığını söylediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları