kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yılın Ticari Aracı ödülünü Tofaş-Fiat adına Okan Baş (sağda) aldı. Minicargo projesinin Fiat logosu altında Fiorino adıyla pazara sunulan modeli; Türkiye'de Cargo, Combimix ve Combi versiyonlarıyla 19 bin 240 YTL ila 28 bin 550 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Tofaş'ın Minicargo'su 'Yılın Ticarisi' seçildi

25.09.2008
62'nci Hannover Ticari Araç Fuarı'ndan Türkiye'yi sevindirecek bir haber geldi. Tofaş'ın Minicargo projesinin eseri üçüzler 'Yılın Ticari Aracı' oldu..
Ticari araç endüstrisinin en prestijli ödüllerinin başında yer alan ve yılın en iyi ticari aracının seçildiği yarışmanın 2009 yılı sonuçları, 62'nci Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda açıklandı. Yılın Ticari Aracı ödülüne Koç Holding Fiat ortaklığı Tofaş'ın Minicargo projesinin eseri olan üçüzleri layık görüldü. Bursa'da üretilerek 80 ülkeye ihraç edilen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo '2009 Yılın Ticari Aracı' seçildi. Böylelikle uluslararası çapta ticari araç sınıfının 'Oscar'ı kabul edilen bu ödülü, 4'üncü kez yine bir Türk üretici almış oldu. Fikri mülkiyet hakları Tofaş'a ait olan ve 390 milyon Euro yatırımla Türk mühendis ve işçilerinin imzasıyla hayata geçirilen Minicargo projesi kompakt hafif ticari araç sınıfının yükselişini simgeliyor.

DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ
Kasım 2007 yılında üretimine başlanan 2008 içerisinde binek versiyonlarını da devreye sokan üçüzler, modern ve estetik tasarımıyla olduğu kadar metropol hayatına uyum sağlayan kompakt boyutlarıyla da ön plana çıkıyor. Ekonomik motor yelpazesi, dinamik yürüyen aksamı ve fonksiyonel yüklemelere imkan veren iç mekan özellikleriyle hafif ticari pazarında dengeleri değiştiren Minicargo, '2009 Yılın Ticari Aracı' şeçildi. Tofaş çatısı altında yer alan Fiat Ticari Araçlar'ın İş Birimi Direktörü Okan Baş, Hannover Fuarı'nda açıklanan '2009 Yılın Ticari Aracı' ödülüyle ilgili olarak, "Türkiye'de Tofaş Bursa Fabrikası'nda üretilip dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Minicargo projesinin eseri Fiat Fiorino'nun '2009 Yılın Ticari Aracı' unvanına layık görülmesi, Fiat Ticari Araç yelpazesinin artık ne derece güçlü olduğunun önemli bir kanıtı" açıklamasını yaptı.