kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KOBİ'lere ücretsiz eğitim

Giriş Saati : 25.09.2008 17:10
Güncelleme : 25.09.2008 21:27
Yeni Haber
Halkbank ve Anadolu Üniversitesi'nin imzaladığı anlaşma çerçevesinde, bin KOBİ, Anadolu Üniversitesi'nin 18 farklı başlıkta açtığı e-sertifika programlarına ücretsiz olarak katılabilecek. Yapılan bu işbirliğiyle bin KOBİ, pazarlama, finans ve yönetim alanlarında internet üzerinden verilen 18 farklı eğitime ücretsiz olarak katılıp, sertifika alabilecek.

Halkbank'ın yaptığı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi e-sertifika programından KOBİ'lerin lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip yönetici ya da çalışanları yararlanabilecek. Eğitim programına katılanlara üniversite tarafından gönderilen kitapların masrafı da Halkbank tarafından karşılanacak. Katılımcılar, uzaktan öğretim yöntemine göre hazırlanmış ders kitapları ve internet ortamında verilen e-alıştırma, e-kitap, e-televizyon, e-danışmanlık, e-sınav ve e-sesli kitap gibi ürünlerden yararlanarak, sınavlara çalışabilecek. Seçilen program kapsamındaki 3 dersin sınavlarından 50 ve üzeri başarı ortalaması elde edenler sertifika almaya hak kazanacak.

Halkbank'ın kurulduğu günden bu yana KOBİ'lerin en büyük finansal kaynak sağlayıcısı olduğunu belirten Genel Müdür Hüseyin Aydın, "KOBİ'lere sunduğumuz hizmeti sadece maddi destekle sınırlı tutmuyor, KOBİ'lerin vizyonel gelişimlerine ve iş süreçlerinin verimliliğine katkıda bulunacak, sosyal sorumluluk projelerine de imza atarak onları güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu da bizi diğer bankalardan farklı kılıyor" dedi.

HALKBANK: "KOBİ BANKACILIĞININ ÖNEMİ ARTIYOR"

KOBİ bankacılığının sektördeki öneminin gün geçtikçe arttığını ifade eden Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın açıklamasına şöyle devam etti:

"KOBİ'ler, büyümeye ve gelişmeye açık esnek yapıları ve krediye olan ihtiyaçlarıyla bankaların en önemli müşteri kitlesi konumundalar. Bugün kaynaklarını aktaracak alternatif alanlar arayan tüm bankalar, KOBİ'lerin bankası olarak anılmak için rekabet ediyor. Anadolu Üniversitesi'yle yapılan eğitim ortaklığı, etkin yönetim stratejilerinin KOBİ'ler tarafından uygulanması ve geliştirilmesini amaçlıyor. Bunun yanı sıra, kurumsal yönetim ilkelerinin işletmelerde yaygınlaştırılmasını, böylece hem onlar hem de Türkiye için sürdürülebilir kalkınmayı mümkün kılmayı amaçlıyor."

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ise Halkbank ile yaptıkları anlaşmaya ilişkin açıklamasında, "Anadolu Üniversitesi olarak amacımız, çalışmakta olan iş sahiplerinin ya da kendi işini kurmayı düşünen girişimcilerin, iş yönetimi alanında rekabet güçlerini arttıracak bilgi ve becerileri uzaktan eğitim yöntemiyle edinmelerini sağlamaktır. Bu anlamda Halkbank'ın geniş KOBİ portföyüyle doğru hedef kitleye ulaşmamızda bize büyük katkı sağlayacak. E-sertifika programlarımız sayesinde sektörel deneyime sahip iş sahipleri ve girişimcileri akademik bilgiyle buluşturacağız. Çünkü Avrupa standartlarında rekabet gücüne ulaşmanın yolunun, pratik bilgiyle eğitimi iyi harmanlamaktan geçtiğine inanıyoruz" dedi.

KAYITLAR 29 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
Anadolu Üniversitesi, E-sertifika Programı'nda bankacılık, finansal muhasebe, girişimcilik, maliyet muhasebesi, pazarlama, yönetim muhasebesi ve karar destek sistemleri, genel muhasebe, perakendeciliğe giriş, hukuk sekreterliği, finansal analiz, finansal yönetim, işletmecilik, muhasebe bilgi yönetim, perakendecilik, yönetim ve organizasyon, pazarlama yönetimi, büro yönetimi, işletme sekreterliği olmak üzere 18 farklı başlıkta eğitim veriliyor.

Bin KOBİ'nin faydalanacağı Anadolu Üniversitesi E-sertifika Programı'nın 2008 Güz dönemi kayıtları 29 Eylül 2008'de başlıyor.
ANKA