kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

25.09.2008
MÜSİAD, kabine revizyonu istedi
MÜSİAD, Başbakan Erdoğan'a sunduğu raporda, "kabine revizyonu, somut bir reform takvimi ve yolsuzlukların üzerine açık yüreklilikle gidilmesini" istedi. MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan, beraberindeki heyetle birlikte Erdoğan'ı ziyaret etti. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı görüşmede, finansal krizin Türkiye'ye etkileri ve alınabilecek önlemler konuşuldu. Vardan, Başbakan Erdoğan'a, "Kriz ortamında ekonominin sağlamlaştırılması için değerlendirme ve öneriler" başlıklı bir rapor sundu.
Bülent AYDEMİR / ANKARA

'Kriz bir fırsat, döviz kredisi serbest olsun'
Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türk bankacılık sisteminin döviz kredisi verme usüllerinin rahatlatılmasıyla özel sektörün finansmanında önemli rol oynayabileceklerini söyledi. Özince İstanbul Sanayi Odası aylık meclis toplantısında şu önemli değerlendirmelerde bulundu:
ÖZEL SEKTÖRÜN AÇIK POZİSYONU: Uluslararası piyasalarda özel sektöre verilen kredilerin artış hızında yavaşlama var. Türkiye'de döviz kredisi verme usulü rahatlatılırsa yoklukta iç ihtiyaçlarımızı karşılayabilir. Biz diyoruz ki döviz kredisi vermek serbest olsun.
DÜNYADA BANKA ZARARLARI: ABD'de trilyon dolarlara varan bir rakam söz konusu. Şimdiye kadar yüzeye çıkan kısmı 500 milyar dolar.
BU PROGRAMLA AÇIK KAPANMAZ: Cari acığın en önemli ayağı enerji. Türkiye'nin üreterek cari açığını kapatması, mevcut programla zor
MEVDUAT FAİZİ DÜŞMEZ: Böylesine bir likidite ihtiyacı içinde Türkiye bankacılık sisteminin de dünya bankacılık sisteminin de faiz düşüreceğini düşünmüyorum. Mevduat faizleri açısından hiçbir şey beklemiyorum.