kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TOKİ, 650 milyon YTL'lik arazisini yarın satıyor

Giriş Saati : 22.09.2008 14:41
Güncelleme : 22.09.2008 17:22
Yeni Haber
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 650 milyon YTL muhammen bedel ile satışa çıkarılan Ataköy-Bakırköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metre karelik arazinin ihalesi, yarın yapılıyor.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, açık artırma yöntemiyle saat 15.00;de TOKİ;nin Bilkent;te bulunan merkez binasında yapılacak ihaleye, yerli ve yabancı pek çok yatırımcının katılması bekleniyor. Açık artırma ihalesine katılabilmek için, TOKİ hesabına 200 bin YTL katılım teminatı yatırmak gerekiyor.

Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki arsanın yarısı, 68 bin metre karelik bölümü, TOKİ;nin sözleşmeye koyacağı özel maddeyle yeşil alan olarak korunacak, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak.
Yarın yapılacak ihaleyi kazanacak yatırımcılar, bölgeye; otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bakırköy;deki söz konusu arazinin daha önce ihalesi iptal edilen ve içinde Dünya Göz Hastanesi ile Galleria Alışveriş Merkezi'nin de yer aldığı arsayla bir ilgisinin bulunmadığını belirtirken, toplam inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenen arazinin Atatürk Havalimanı;na 3 dakika mesafede olduğuna dikkati çekti.
Açıklamada, Bayraktar'ın, ''Hukuki olarak hiçbir sorun bulunmayan, konum itibariyle İstanbul;un göz bebeği Bakırköy;de bulunan böylesine değerli bir arsayı alacak yatırımcının bu işten karlı çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca, ihaleyi kazanan yatırımcıya yüzde 20 peşinat ve 24 ay da vade ile ödeme kolaylığı sunacağız'' ifadesine de yer verildi.

AA