kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bu kriz de KOBİ'leri vurmasın"

Giriş Saati : 22.09.2008 12:43
Güncelleme : 22.09.2008 17:22
Yeni Haber
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ''Bu krizde umarım ki kredi maliyetleri KOBİ'lerin elini yakmaz'' dedi.

Büyükhelvacıgil, yaptığı açıklamada, dış piyasalarda yaşanan mali krizin tüm dünyayı etkilediğini, Türkiye'yi de etkileyebileceğini belirtti.

ABD'nin piyasalara 700 milyar dolarlık bir müdahalede bulunacağının konuşulduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Dünyada kriz var ancak bizim de elektrik zamları, cari açık, ham madde giderlerindeki maliyetler gibi kendimize ait sorunlarımız var. Biz, bu ve benzeri krizlerden daha az etkilenmek için öncelikli olarak bu sorunları çözmeliyiz'' dedi.

Türkiye'nin ''dünyadaki krizi nasıl fırsata dönüştürebiliriz?'' şeklinde bakması gerektiğini ifade eden Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
''Bu krizde umarım ki kredi maliyetleri KOBİ'lerin elini yakmaz. Yatırım yapmak isteyen sanayicinin önündeki en büyük engel olan pahalı kredi sorunu büyük oranda aşılmaya başlanmışken bu kriz kredi maliyetlerini artıracak. Çok sıkıntılı bir döneme gidiyoruz, Allah yardımcımız olsun. Aslında sorun biraz da sanayi politikamızın rotasını tam olarak belirleyemediğimizden kaynaklanıyor. Sanayicimiz 6 ay, 1 yıl sonrasını görüp yatırım yapabilmelidir.''

Büyükhelvacıgil, bireysel anlamda küresel finansal krizle ilgili KOBİ'lerden risklerini iyi kontrol etmelerini, dolara bağlanmamalarını, mali yapılarını, hesaplarını iyi yaparak gitmelerini istedi.

AA