kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İdiz'den şantaj iddialarına yanıt

Giriş Saati : 22.09.2008 16:45
Güncelleme : 22.09.2008 22:32
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan oyuncu Nurseli İdiz, emniyette kendisine çok iyi davranıldığını söyledi.

Oyuncu Nurseli İdiz, menajer Seyhan Soylu ile birlikte bazı siyasetçilerin ve bürokratların kasetlerini şantaj için kullanmayı planladıkları yönündeki iddialara ise "Buna sadece kargalar güler. Niçin böyle bir şey olsun" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan oyuncu Nurseli İdiz, gözaltı sürecini anlatırken "Zor bir süreçti. Allah kimsenin başına vermesin" dedi. Gözaltı süreci yaşadıklarını anlatan İdiz, şöyle konuştu: "Bunun bir prosedürü var ve onlarda o prosedüre uyuyor. Bizde ona uyum gösterdik. Sıramızı bekledik ve sorgumuzu yaptılar. Savcılık tarafından serbest bırakıldık."

Emniyet müdürlüğünde geçirdiği saatleri anlatan İdiz, sözlerine şöyle devam etti: "Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki bütün memurlar çok kalifiye elemanlar. Çok iyi davrandılar. Yani kötü davrandıklarını söylemek büyük haksızlık olur. Çok seçilmiş insanlar var. Özellikle gençler, sorgumuzu yapan komiserler çok üst düzey insanlar. Sorgumuz son derece medeni çerçevede geçti."

Elbette gözaltına alınma sürecinin çok kötü olduğunu anlatan İdiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama onda yapabileceğimiz bir şey yok. Yasa böyle. Bizde vatandaş olarak kurallara uymak zorundayız. Ama çok iyi davranıldı. Gerçekten çok farklı bir emniyetle karşılaştığımızı söyleyebilirim. Polisleri ilk gördüğümde bir şey düşünemedim. Tabii Ergenekon denince anladım."

Oyuncu Nurseli İdiz, gözaltı sürecinde sağlık kontrolüne getirildiği sırada gazetecilere yaptığı "Silah kaçakçılığından gözaltındayım" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bunu şaka yaptım. Herkes bana bunu soruyor. Onu espri olarak yaptım ve espri olduğu da çok açık belli herhalde. Hem polisleri hem de kendimi zor durumda bırakmamak için böyle bir espri yaptım" diye karşılık verdi.

Sanatçıların lüks yaşadığının sanıldığını anlatan İdiz, şöyle konuştu: "Ama biz setlerde ve tiyatro sahnelerinde o kadar ağır şartlarda çalışıyoruz ki. Doğrusu beni şaşırtıcı derecede dayanıklı buldular. Bende "biz öyleyiz" dedim. Mesleğimiz sayesinde bir komando kadar güçlü oluyoruz. Bana hiçbir suçlamada bulunmadılar. Sadece ifadenizi alacağız dediler. Gayet medeni bir şekilde çeşitli sorular sordular."

Nurseli İdiz'e, "Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan menajer Seyhan Soylu ile birlikte bazı siyasetçilerin ve bürokratların kasetlerini şantaj için kullanmayı planladıkları yönündeki iddialar" hatırlatıldı. Oyuncu Nurseli İdiz de buna şöyle cevap verdi:

"Buna sadece kargalar güler. Ne için böyle bir şey olsun. Maddi imkan sağlamak isteyen bir kadın herhalde bunu kendi imkanlarıyla yapabilir. Ben ve Seyhan Soylu yaşam görüşü son derece entelektüel kimliği ile o kadar açık ve net insanlarız ki buna kargaların bile güldüğünü düşünüyorum. Elinde öyle bir şey olan varsa, gelsin mahkeme kapıları açık. Çok çirkin bir suçlama. Polisler evden eski program kasetlerimi, filmlerimi, röportajlarımı, özel ailevi kasetlerimi aldı. Takipsizlik kararını bekliyorum. Karar verildiğinde avukatım başvurarak alınan kasetler geri verilecek."

Zor bir dönem geçirdiğini anlatan İdiz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de bizden daha zor dönem geçiren insanlar var. Gün geldi ki bunların hiç yaşanmadığı demokratik bir ortam oluşsun. Bu ülkede cep telefonu kullanılmaz. Artık cep telefonu kullanmayacağım."

(İHA)