kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlkokul mezunu ''hacker''a suçüstü

Giriş Saati : 22.09.2008 14:16
Güncelleme : 22.09.2008 22:32
Yeni Haber
İnternet aracılığıyla İzmir'de bir işadamının banka hesabındaki 2 bin 600 YTL'yi arkadaşının banka hesabına aktardığı öne sürülen kişi ve 4 arkadaşı yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, İzmir'de otomobil yan sanayi firması sahibi Seyfettin Oto, banka hesabındaki 2 bin 600 YTL'nin olmadığını fark ederek, polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bu kişinin hesabındaki paranın, internet üzerinden Bursa'da Süleyman G. adlı bir kişinin hesabına aktarıldığını belirledi.

Duaçınarı Mahallesi'ndeki bir banka şubesine giden Süleyman G, bloke edilen hesabındaki parayı çekmek isterken yakalandı. Gözaltına alınan zanlının ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten güvenlik güçleri, Süleyman G'nin hesabındaki parayı Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturan ve ''hacker''lık yaptığı tespit edilen Bülent G'nin aktardığını tespit etti. Bülent G, evine düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınırken, kullandığı bilgisayarına da el konuldu.

İlkokul mezunu olduğu ve bilgisayar kullanmayı herhangi bir kursa gitmeden öğrendiği belirlenen zanlının bilgisayarında yapılan incelemede 18 kişiye ait banka şifreleri ele geçirildi.

Bu arada, Bülent G'ye, usulsüz yolla temin ettiği paraların aktarılacağı banka hesabı numaralarını temin ettikleri öne sürülen arkadaşları Erkan T, Fahri A. ve Sezgin G. de yakalandı.

Zanlılar, sorgulamalarının ardından ''Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemlerine girme ve zarar verme'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

(AA)