kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

16.09.2008
'Makineyi dolu çalıştırın 5 yıllık su tasarrufu yapın'
Unilever Türkiye Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, tüm ülkede çamaşır makinelerinin yarım yerine tam dolu olarak çalıştırılması halinde ise, bir yılda tüm Türkiye'nin 5 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kadar su tasarrufu elde edileceğini söyledi. Türkiye'nin "dünyanın ön yıkama şampiyonu" olduğunu belirten Uzun, bir yıl boyunca bu alışkanlıkdan vazgeçilmesi halinde 18 milyon YTL tutarında ve 4 Ömerli Barajı kadar su tasarrufu sağlanabileceğini kaydetti. Uzun, bir kişinin bir yıl boyunca çamaşırlarını 60 derece yerine, kumaşın cinsine ve lekenin yoğunluğuna göre daha düşük yıkama ısısında yıkaması halinde de 21 günlük elektrik parasından tasarruf edebileceğini bildirdi.

Yeni Symbol'ün etiketi 23 bin 630 YTL olacak
Yeni Symbol, 9 Ekim'den itibaren 23 bin 630 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Yeni Symbol'ün gerek keseye uygunluğu, gerek sağlamlığı ile Türk ailesine son derece uygun olduğunu ifade ederek, "Yeni Symbol yıl sonuna kadar 8 binin üzerinde satacak" diye konuştu. Yeni Symbol, 1.5 lt. 85 bg'lik dizel motor ile 100 km'de 4.3 litre, 1.2 lt. 75 bg'lik benzinli motorla ise 100 kilometrede 5.9 litre yakıt tüketiyor.

Dinçer, başkanlığı Şahenk'ten devraldı
Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanlığı'na Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer seçildi. Daha önce bu görevi Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk yürütüyordu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren TürkAmerika İş Konseyleri Genel Kurul toplantısında, Türk-Brezilya, Türk-Kanada, Türk-Meksika İş Konseylerinin yeni yönetimleri de belirlendi. Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanlığı'na Betinoks Paslanmaz Çelik'in Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Eken, Türk-Kanada İş Konseyi Başkanlığı'na ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ve Türk-Meksika İş Konseyi Başkanlığı'na Delta Akaryakıt A.Ş Danışmanı ve Meksika İstanbul Fahri Konsolosu Varol Ziya Dereli seçildi.