kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
EPDK Başkanı Hasan Köktaş

'Rafineri lisansında gecikme nedeni mevzuat kaynaklı'

16.09.2008
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Doğan Grubu'na Ceyhan'da rafineri lisansı verilmesi konusunda mevzuat kaynaklı gecikme olduğunu bildirdi..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Doğan Grubu arasında süren tartışma nedeniyle rafineri lisansı verme konusunda etki altında kalmayacaklarını, objektif davranacaklarını söyledi. Aydın Doğan'ın, "Başbakan Erdoğan, 'Ceyhan'da sen rafineri kuramazsın, orayı Çalık istiyor' dedi" iddiası ile Doğan Grubu'nu engelleyen bir taslak hazırlandığı iddiasını değerlendiren Köktaş, "Kurulların hiçbirinin EPDK da dahil, bir etki altında kalarak karar verebileceğini düşünmüyoruz. Kimseye 'Hayır' da demiş değiliz. İşadamlarımız hemen hemen hepsi giderler ilgili bütün siyasilerle konuşurlar, bu bizim icraatımızın dışında bir olay" dedi.

PO'NUN PROBLEMİ MEVZUAT
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasan Köktaş, "Neden Petrol Ofisi'ne (PO) rafineri lisansı vermiyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Köktaş, PO'nun Ceyhan'da rafineri lisansı için başvurduğu bölgede başka bir firmanın da elektrik santralı kurmak için lisans başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: ''Bir yere sektörün aynı alanında örneğin elektrikte iki başvuru birden oldu. Bununla izlenecek usul ve esaslar mevzuatta var. Fakat bir yere değişik enerji sektörlerinden (PO'nun rafineri lisansı, Diler İnşaatın da elektrik santrali kurmak için lisans başvurusunda bulunması gibi) birden fazla başvuru halinde izlenecek usul ve esaslar yok. PO'daki problem bu. Mevzuatın olmayışından kaynaklanan bir gecikme var, başka bir şey yok. Çünkü daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşılmamış. Burada temel sıkıntı bu. Dolayısıyla biz şu anda bir yere farklı sektörlerde lisans başvurusu olması halinde izlenecek usul ve esaslarla ilgili düzenleme yaptık ve görüşe açtık. Burada süreç devam ediyor.'' Konuyla ilgili düzenlemenin şu anda taslak halinde olduğunu bildiren Köktaş, taslakta tamamen objektif kuralların olacağını söyledi. Köktaş, POAŞ Genel Müdürü Melih Türker ile her gün görüştüğünü, konunun da devam eden bir dosya olduğunu kaydetti.