kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Erkekler neden çapkınlık yapar?

Geçmişten günümüze erkeklerin tek eşlilik sorunu hâlâ devam ediyor. Erkekler ailelerinin de etkisiyle kızları 'yatağa atma' becerisiyle şartlandırılınca, bu mirasa sonuna kadar sahip çıkıyor. Yani erkekler cinsel iştahlarının diyetini yapamıyor.
Bir erkek arkadaşım var. O, çok çok iyi bir insan. Onu çok seviyorum ama her güzelin bir kusuru olduğu gibi onun da en büyük kusuru şu: Çapkın! Onun bu kusuru beni çok üzüyor. Evlendiğimiz zaman da bu huyunun devam etmesinden korkuyorum. Neden çapkınlık yapıyor? (Ela B.)

Yazıma başlarken size bir 'Temel fıkrası!' anlatmak istiyorum. Temel, karısı Fadime'yi aldatır. Bütün köy halkı gibi İdris de arkadaşı Temel'in karısı Fadime'yi aldattığını bilir. Bir gün köy kahvesinde otururlarken İdris, Temel'e sorar: "Ha uşağum! Evli adamsun. Neden çapkınlık yaparsun?" Temel arkadaşı İdris'e bakar ve sonra da der ki: "Ha b.k yiyenun uşağu! Sen hiç horozların aynı tavukla seviştiğini gördün mü?" Şimdi bu fıkradan çıkaracağımız kıssadan uzun hadiseyi yüksek müsaadenizle yazayım.

CANLANDIRICI ETKİ!
Evet, geçmişten günümüze tüm erkeklerin tek eşlilik sorunu hâlâ devam ediyor. Eskiden erkekler çapkınlıklarını 'samanlıkta!' yaparlardı, şimdiki erkekler ise 'e-hızla sanal ortamda!' yapıyorlar. Teknoloji geliştikçe erkek çapkınlığının da hız kazandığını ve çeşitlendiğini söyleyebiliriz. Önüne gelen her kadınla düşüp-kalkan şehvet düşkünü ve hayvansı dürtülere sahip erkekler, aslında çocukluk yıllarındaki çapkınlık şartlanmasının kurbanıdır. Bu şartlanma, erkekliği ispat etmenin ve performans kaygısının temelini oluşturur. Kültürümüzde genç bir erkek ne yazık ki, cinsel arenada 'meydan oku' ve 'fethet' parolasıyla şartlandırılır. Ailesi de dahil olmak üzere çevresi tarafından, çok kızı 'yatağa atma!' becerisiyle pekiştirilir. Bu düşünce sağlıklı olsun ya da olmasın, bu erkeğin toplumsal mirasıdır. Bu mirasın üzerine konarak büyüyen erkek de, sonradan çapkın adam olarak mirasa sahip çıkıyor. Ondan sonra da 'yeni bir cinsel eşin canlandırıcı etkisi!' nin tadına varınca, kendini fevkalade iyi hissediyor. Cinsel iştahının diyetini yapamıyor. Yapamadığı için de çapkın oluyor. Kaçanı kovalayıp, yakaladığını yatağa atıyor. Ondan sonra olan da sizin gibi tek eşliliği savunan kadınlara oluyor.