kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evliyim ama ona aşığım

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in meşhur bir lafı var: "Allah cezanızı verecek!" Geçen gün gazetede bir haber okuyunca bu söz aklıma geldi. Sonra da kendi kendime dedim ki; "Aha! Adamın dediği en sonunda çıktı. Allah cezamızı verdi!" Peki, gazetede okuduğum haber ne miydi? Haberin içeriğine hiç girmeden size hemen başlığı yazayım. Haberin başlığı aynen şöyleydi: "Yargıtay'a göre en popüler 45 boşanma nedeni!" Şimdi bazı okuyucularım bana diyebilir ki; "Ne var bunda be adam? Hiç boşanan bir çift görmedin mi?" Boşanan çift gördüm görmesine de, şu nedenden dolayı boşanan bir çifti eskiden hiç görmemiştim. Hangi neden mi?

HASTALIK ÇAĞI
Birazdan hangi neden olduğunu yazacağım; ama ondan önce bir-iki kelam edeceğim. Kim ne derse desin bu yüzyılda ilişkilerimiz garip bir hal aldı. Kimine göre ilişkilerin çivisi çıktı, kimine göre de olması gereken şeye kavuştuk. O şeyin adını da ilişki özgürlüğü koyduk. Bana göre ise 'çözüldük!' Ben kadın-erkek ilişkisini 'don lastiği!'ne benzetirim. Lastiği gevşeyen don nasıl ki, kıçta durmaz, kıçtan donu düşen bir ilişki de hayırlara vesile olmaz. Tabii şimdi neden bahsettiğimi haklı olarak anlamıyorsunuz. Yine bu adam saçmaladı diyorsunuz. Ama birazdan gerekçeli nedeni açıklayınca siz de bana hak vereceksiniz. Ve ben de size o zaman diyeceğim ki; "Allah cezamızı verdi!"

45 BOŞANMA MODELİ
Evet. Yargıtay'dan çıkan emsal kararlara göre en popüler 45 boşanma nedeninden en dikkatimi çeken boşanma nedeni şu oldu: "Sevgilisini unutamadığını söylemek..." Şimdi bana hak veriyor musunuz sevgili okuyucularım? Eskiden sadakatsizlik yüzünden çiftler boşanırdı. Eskiden dayak yüzünden çiftler boşanırdı. Eskiden aile sorunları yüzünden çiftler boşanırdı. Eskiden erkeğin iktidarsızlığı yüzünden çiftler boşanırdı... Ama ya şimdi? Çiftlerden biri eski sevgilisini unutamadığı için boşuyor. Şimdi bu ne demek mi? Bunun Türkçe meali aynen şu demek: "Onu unuturum diye seninle evlendim; ama onu unutamadım. Seninle evliyim ama hala ona aşığım. Bu yüzden kusura bakma şekerim! Artık sen kendi yoluna, ben de tekrar onun koynuna..." İşte böyle sevgili okuyucularım. Adamcağız "Allah cezanızı verecek!" diye diye sonunda haklı çıktı. Allah öyle bir ceza kesti ki, boşanmak için bu gerekçeyle mahkemeye giden eş, o anda insana kılçık yutturur. Tabii ki bu kılçığı gel de yut yutabilirsen. Kıssadan hisse diyeceğim o ki Allah'a, bugünleri de mi gösterecektin bize? Ört ki üstümü ölem!