kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadınlar kaç tipe ayrılıyor?

Geçen gün bir kadın okuyucum e-mail atmış. Çevresindeki kadınları anlamamaktan yana dert yanmış. Sonra da bendenize şu soruyu sormuş: "Sizce biz kadınlar kaç tipe ayrılıyoruz?" Bu dünyada kadınları anlamayan erkekleri anlarımda, hemcinslerini anlamayan kadınları doğrusu pek anlamam. Bu yüzden bazen kadınları anlamayan kadınları düşünüyorum. Kendi kendime herhalde diyorum. Onlar daha önceki hayatlarında erkek olarak dünyaya gelmişler. Şimdi okuyucumun sorduğu soruyu ben de cümle aleme soruyorum: "Sizce de kadınlar kaç tipe ayrılıyor?"

KADIN KADINDIR!
Şimdi biliyorum ki, birtakım feministler, kadın-erkek ayrımcılığına karşı oldukları gibi, kadınkadın ayrımcılığına da karşı oldukları için beni yaylım ateşine tutuyorlar. Hatta eminim ki arkamdan şu sözleri sarf ediyorlar: "Sorduğun soru yerin dibine batsın be tipitip adam! Kadın kadındır. Kadının tipi mi olur?" Feministlerin bu sözlerine yapılacak olan şeyi yapıyorum. Gülüp geçiyorum. Ama diğer insanların farklı düşünceleri üzerinde durmak istiyorum. Kimi, kadınları sosyal ve asosyal tiplerine göre iki gruba ayırabilir. Kimi, kadınları güçlü ve zayıf karakterlerine göre iki gurubu ayırabilir. Kimi de kadınları mutlu ve mutsuz hallerine göre iki guruba ayırabilir. Yapılan bu ayrımlara diyeceğim tek bir sözüm bile yok; ama söyleyeceğim sözüm var elbette.

İKİ TİP KADIN
Bana göre de kadınlar 'iki tipe!' ayrılıyor. Birinci tipte yer alanlara 'sevgi hırsızı!', ikinci tipte yer alanlara da 'sevgi arsızı!' kadınlar diyorum. Peki, ne anlama geliyor sevgi hırsızı ve sevgi arsızı kadınlar? Bence sevgi hırsızı kadınların bu dünyada tek bir dertleri var. O dert de şu: "Bir erkeği boğarcasına sevmek!" Bu tipler erkeklerine karşı öyle bir sevgi besliyorlar ki, zavallı erkek, bir 'Japon yapıştırıcı!'sıyla ilişki içinde olduğunu sanıyor. Sonra da sevgi hırsızı kadından kurtulmak için '404!' kadının arasına dalıyor. Bu tip kadınlara nasihatim şudur ki; "Sevgi hırsızlığı yapıp erkeği sık boğaz edeceğinize, iyi bir sevgili olup rahat edin. Sevmeyi değil biraz da sevilmeyi öğrenin!" İkinci tipte yer alan sevgi arsızı kadınların da bu dünyada tek bir dertleri var. O dert de şu: "Kendilerini bir erkeğe kanırtırcasına sevdirmek!" Bu tip kadınlar kendilerine gösterilen sevgiden dolayı o kadar arsızlaşmışlar ki, erkek yiğitlikte 'Zaloğlu Rüstem!' olsa hikaye. Sevgi arsızı 'mır, mır!' kadınlara da nasihatim şudur ki; "Allah size akıl fikir versin. O erkekler de inşallah tez zamanda kaçıp canlarını kurtarsın! Sevilmeyi değil biraz da sevmeyi öğrenin."