kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BOTAŞ nakit yönünden yaşadığı sıkıntıyı bankalardan sağladığı krediler ile aşmaya çalışıyor.

Kamudan parasını alamayan BOTAŞ'a Maliye hacze geldi

OLCAY AYDİLEK
15.09.2008
EÜAŞ ve EGO başta olmak üzere toplam 13 milyar YTL'lik alacağını tahsil edemeyen BOTAŞ'ın gelirlerine, Gelir İdaresi Başkanlığı "3.2 milyar YTL vergi borcun var" diyerek haciz koydu..
Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO'dan (Başkent Doğalgaz) doğan milyarlarca dolar alacağını tahsil edemeyen BOTAŞ, yeni bir haciz kıskacıyla sarsıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcunu (ithalde alınan KDV dahil 3.2 milyar YTL) ödemediği gerekçesiyle BOTAŞ'ın hesaplarına haciz koydu. Gelirlerine el konulmasıyla BOTAŞ'ın kış öncesi doğalgaz alamama riski doğdu. Gelir İdaresi Başkanlığı, kısa süre önce BOTAŞ'ın büyük miktarda doğalgaz kullanan müşterilerine (yap-işlet-devret ve yap-işlet santralleri ile Başkent Doğalgaz), haciz tebligatı gönderdi. Gelir İdaresi, bu müşterilerin BOTAŞ'a doğalgaz alımı karşılığında yapacakları ödemelere el koydu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın BOTAŞ'a uyguladığı sürpriz haciz, Enerji Bakanlığı'nda büyük yankı yarattı. Enerji Bakanlığı'nda yapılan toplantılarda, BOTAŞ'ın kaynak sorununa çözüm arandı. EÜAŞ'ın, BOTAŞ'a birikmiş ve cari borçlarını ödemesi için değişik formüller üzerinde duruldu. Enerji Bakanlığı, BOTAŞ'ın hesaplarına konulan hacizin kaldırılması için de gerekli girişimleri başlattı.

13 MİLYAR YTL ALACAK VAR
Bakanlık yetkilileri, BOTAŞ'ın alacaklarının faiziyle birlikte 12-13 milyar YTL'ye ulaştığını söyledi. Alacakların önemli bir bölümünün EÜAŞ'tan kaynaklandığına dikkat çeken yetkililer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin denetiminde bulunan Başkent Doğalgaz'ın da borç takmaya başladığına işaret etti. ANKARA