kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan CHP'ye yanıt: İspatlayamayan şerefsizdir

Umut TÜTÜNCÜ / SABAH
15.09.2008
CHP'nin, "Başbakan SPK'ya baskı yapıyor" iddiası için Erdoğan, "SPK'ya talimatım yok. İspat edemeyen alçaktır şerefsizdir" dedi. Erdoğan, Doğan'a da "SPK hakkınızda inceleme yapıyor, ne diyorsunuz" diye seslendi..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Şişli İlçe Kongresi'nde CHP ve Aydın Doğan'a yüklenmeyi sürdürdü. Aydın Doğan'ın, CHP lideri Deniz Baykal'ın mal varlığını tam olarak açıklayamadığına dair 2 yıl önce haber yaptıklarını söylediğini anlatan Erdoğan, "Ben de diyorum ki, hayır, siz bu konuların üzerine gitmediniz. Başka gazeteler gitti, biz gittik. Siz kerhen yazdınız" dedi. Bu haberlerde Baykal'ın yarım açıkladığı mal varlığı ile kendisinin tam açıkladığı mal varlığının kıyaslandığını belirten Erdoğan, "Aradan bunca yıl geçti hiç gerçek mal varlığının peşine düşmek aklınıza gelmedi mi? Araştırmacı gazeteciliğiniz Baykal'a kadar mıydı yoksa?" diye konuştu. Adı yolsuzluk iddialarına karışan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Güzelbey'in Aydın Doğan'la yarım saat konuştuğunu anlatan Erdoğan, "Düzeltme sözü verildi ve dün Milliyet gazetesi Asım Güzelbey'i yine yalancılıkla suçladı. Sadece Radikal gazetesi bir yazarının isyan etmesinin ardından geçiştirerek haberi düzeltti" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

'PATLAMA DENEYİ Mİ?'
"Hangi büyüklükte attıysan o iftirayı, aynı büyüklükte koymak suretiyle düzeltirsin. O zaman ben senin dürüstçe hareket ettiğini inanırım. Diyor ki araştırma ekibi kurduk, araştırıyoruz. Önce iftirayı at sonra da ekip kurduk araştırıyoruz. Bu nasıl iş? Yeraltı laboratuvarında büyük patlama deneyi mi yapıyorsun Allah aşkına bu araştırma hiç sonuçlanmayacak mı?" SPK'nın Doğan Grubu'nun vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketleri üzerinden kâğıt alımı yaparak, borsada küçük ortaklarını zarara uğrattığı iddialarını incelediğini hatırlatan Erdoğan, "SPK, tabela şirketleriyle kağıt aldığınız iddiası için 'İnceliyoruz' diyor, siz ne diyorsunuz?" diye seslendi.

'İSPAT EDEMEYEN ALÇAKTIR'
CHP'nin Kanal 7 dosyası için "SPK Başkanı'na talimat verdiği" iddialarına ilişkin ise şöyle dedi: "Bunu ispat edemeyen alçaktır, şerefsizdir. Ve Baykal aynaya baksın ondan sonra konuşsun. Biz bunları söylüyoruz ya, şimdi tekrar şıracı bozacı tezgâhını çalıştırmaya başladılar. Kalkıyor benim genel başkan yardımcıma bulaşıyor. Eroin kaçakçılığına bulaşmış. Bunu ispat edemeyen alçaktır, müfteridir, şerefsizdir." Aydın Doğan'ın bir gün bazı meseleleri görüşmek üzere yanına geldiğinde kendisiyle ilgili suçlama ve hakaretlerin yer aldığı gazeteleri önüne koyduğunda "Sayın başbakan ne yapayım, ben bu adamlarla başa çıkamıyorum ki" dediğine dikkat çeken Erdoğan, "Öyle bir patron ki kendi yazarlarıyla başa çıkamıyor. Yazarları dün söylediklerimi az bulmuş. 'Bu kadar mıydı diyeceğin', diyorlar. İnsaf dün anlattıklarım bana göre utanması sıkılması olanlar için yeter de atar bile. Ama ne yapayım, ar damarınız bu kadar çatladıysa ben size ne yapayım" diye konuştu.