kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu düğünler unutulmaz!

14.09.2008
Beyazperdede birbirinden etkileyici pek çok düğün sahnesi var; kimi kanlı, kimi kavgalı, kimi de çok duygusal ve gözyaşlı. Sinema dergisi, hafızalara kazınan gelin-damatları inceledi..
KARAYİP KORSANLARI (2007)
Will Turner ile Elizabeth Swann'ın nikahı her anlamda beklenmedik ve 'karmaşık' koşullar altında gerçekleşiyor. Çift; Siyah İnci ve Uçan Hollandalı'nın mürettebatlarının korkunç bir fırtınanın göbeğinde kıyasıya kapıştığı, kılıçların savrulduğu bir anda, Kaptan Barbossa tarafından 'savaşırken' evlendiriliyor.

DAMDAKİ KEMANCI (1971)
Devrim
öncesinin Rusyası'nda geçen müzikalin unutulmaz sahnesinde, Yahudi köylüler bir geleneği kırıp, kadın-erkek el ele dans ederken, Rus askerleri ani bir baskınla düğünü yerlebir ediyor.

BABA (1972)
Don Vito Corleone'nin kızı Connie'nin düğününüölümsüzleştiren; atmosferin gerçekçiliğinin yanısıra, aynı anda ailenin karanlık işlerinin son hızıylanasıl sürdüğünün anlatımındaki çarpıcılık...

ÇİNGENELER ZAMANI (1988)
Perhan,
saf bir delikanlıyken ayrıldığı köyüne bir çapulcu olarak dönüyor. Hamile sevgilisi Azra'yla, çocuğunu satmak için evleniyor. Düğün boyunca, herkes eğlenirken; o, pis işlerine devam ediyor.

DÖRT NİKAH BİR CENAZE (1994)
Düğünlerin
'ana yemek'olduğu filminfinalindeki'gerçekleş-meyen' düğünde bu listede.Çünkü filminkahramanıCharles sonanda gerçekaşkı buluyor...

DUVARA KARŞI (2004)
Bir Türk düğünününyer almadığı'Düğün Sahne-leri' dosyasıdüşünülemezdielbette. Ailebaskısıylaevlenen gelin-le damadınkokainlebaşlayangecesinin gö-bek havalarıy-la sonlanmasıda yabanaatılamaz zaten.

KILL BILL (2003-2004)
Listede
sinema tarihinin en ünlü 'düğün provası' da yer alıyor. Tarantino, Gelin'in kanlı intikam öyküsünü anlatırken katliam sahnesini farklı aşamalarıyla perdeye taşıyor. Serinin ilk bölümünde düğün provasının ertesindeki manzara önümüze koyuluyor, ikinci bölümde ise başında gelinliğiyle kanlar içinde yerde yatan gelinin beynine sıkılan bir kurşunla açılış yapılıyor.

ÖLÜ GELİN (2005)
Filmde birbiriyle doğrudan bağlantılı iki, hatta üç düğün var aslında. Kandırılmış bir 'ölü' gelin, kavuşamayan iki aşık... Yeraltında kıyılan bir nikah... Para peşindeki kötü adamın son anda engellenen evliliği... Ve Victor ile Victoria'nın mutlu sonu...

MARIE ANTOINETTE (2006)
Görkemli
olduğu kadar absürd de sayılabilecek bir kraliyet düğünü... Hatta XVI. Louis ile Marie Antoinette'in evlilik töreni tam anlamıyla bir sirk gösterisini andırıyor desek yeridir. Gösterişli kıyafetleri, boya küpüne batmış gibi görünen suratları ve bukleli peruklarıyla yüzlerce davetlinin bakışları altında evlenen çift, 'protokolün gözetlemesine' ilk gecelerinde katlanıyor.

C.R.A.Z.Y. (2005)
Beaulieu Ailesi'nin büyük oğlu Christian'ın sorunsuz başlayan düğünü, erkek kardeşinin otoparkta bir adamla öpüştüğünün görülmesiyle berbat oluyor. Gece kavga ve ayrılıkla bitiyor.

KATİL DOĞANLAR (1994)
Mickey
ve Mallory Knox her işte olduğu gibi düğünlerinde de kontrolü ele alıyor... Nikahı damat olan Mickey bizzat kıyıyor. İki kişilik düğünün yeri, yoldaki tahta bir köprü. Kanlarını akıtarak birbirlerine söz veriyorlar. Önlerine çıkan her canlıyı tahtalıköye göndermelerine rağmen, 'hassas romantik' Mickey, düğünün şerefine, o gün kimseyi öldürmüyor!

YERALTI (1995)
Ortasından
geçen 'tank'la görüp görebileceğinizen uçuk düğün sahnesi... Kıt zekalı Jovan'ın düğü-nü, gelinin melek misali bir giriş yapmasıyla başlı-yor, ardından her şey çığırından çıkıyor.

KARA KEDİ AK KEDİ (1998)
Beceriksiz
dolandırıcı Matko borcu için oğlu Zare'yi, Dadan Karambolo'nun bodur kız kardeşi Afrodita ile evlendirmek istiyor. Başkasını seven Zare'nin imdadına büyükbabası 'ölerek' yetişiyor.

ŞREK (2001)
Prenses
Fiona, gözü yalnızca kraliyet tahtında olan Lord Farquaad ile evlenmeye karar vererekhayatının hatasını yapmak üzere. Neyse ki Şrekimdada yetişiyor... Ve elbette çirkinler de sever!
Haberin fotoğrafları