kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

15.09.2008
Enflasyon ve faizde AB kriteri tutturulamadı
Aday ülke konumundaki Türkiye, Avrupa Birliği'nin ekonomik performans göstergeleri olan "Maastricht Kriterleri''ni yarı yarıya tutturdu. DPT'nin "AB Üyesi ve Aday Ülkelerde Ekonomik Gelişmeler'' başlıklı raporuna göre, 2007 yılında Türkiye, enflasyonda yüzde 8.8'i bulan fiyat artış oranı ile yüzde 2.4 olan AB standartlarının 3 misli üstüne çıktı. Yüzde 18.3'lük uzun vadeli faiz oranıyla da, yüzde 5.3'lük AB kriterinden büyük sapma gösterdi. Genel devlet borçlanma gereği ile toplam borç stokunda ise AB standartlarının bile üstünde performans gösterildi.

'Engellemelerin faturası 1 milyar doları bulacak'
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya'nın Türk ihraç ürünlerine uyguladığı engellemenin maliyetinin 500 milyon dolara ulaştığını, ramazan sonuna kadar 1 milyar doları bulacağını söyledi. Rusya ile yaşanan sorunların çözümü için herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirten Tüzmen, Rusya'nın Avrupa Birliği ile yaptığı protokolün Türkiye için de uygulanabilir olduğunu belirterek buna hiç kimsenin itirazının olamayacağına dikkat çekti. Bakan Tüzmen, tüm sıkıntıları aşarak yola devam etmeleri halinde Türkiye'nin 136 milyar dolar ihracatı göreceğini bildirdi.

İngiliz turizmci XL'den sonra K&S de iflas etti
İngiltere'nin üçüncü büyük tur operatörü XL'den sonra K&S adıyla faaliyet gösteren turizm firmasının da iflas ettiği ve firma tarafından Türkiye'ye getirilen 150 turistin dönüşlerinin tehlikeye girdiği açıklandı. Merkezi Kuzey Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede bulunan ve "Travel Turkey" adıyla da faaliyet gösteren K&S'nin Türkiye'ye Onur Air Havayolu şirketinin charter uçaklarıyla paket turlar düzenlediği ve turist götürdüğü bildirildi. Firma sözcüsü, dönüş uçaklarını ayarlayacaklarını söyledi.

'Babylon' markası mahkemelik
Bodrum Kadıkalesi'nde 20 milyon dolarlık butik otel-rezidans projesine Babil'in Asma Bahçeleri adını veren Kadıkalesi Turizm şirketi ile ünlü gece kulübü Babylon'un sahibi Pozitif Müzik arasındaki hukuk savaşı devam ediyor. Kadıkalesi Turizm, Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'ne başvurarak, Babylon markasının 5 yıldan beri kendi faaliyet alanlarında kullanılmadığını belirterek, markanın hükümsüzlüğünü ve ticaret sicilinden terkini istedi. Kadıkalesi Turizm'in sahibi Recai Çakır, açtıkları dava ile Babil'in Asma Bahçeleri projelerinin İngilizce yazılışı Garden of Babylon'u kullanacaklarına inandığını söyledi.
Hayati ARIGAN/SABAH
Haberin fotoğrafları