kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Edwards Genel Müdürü Maxine İmer

Edwards kabuk değiştirdi, özel dikim giysiler kapışıldı

MENEKŞE ATASELİM
15.09.2008
Rahmi Koç'un yarattığı İngiliz tarzı giyim markası Edwards, mağazalarını kapattıktan sonra Esentepe'deki yeni atölyede holding patronlarına özel tasarım yapmaya başladı. Genel Müdür İmer, "Talep çok yoğun. Atölyeyi büyütmek zorundayız" diyor..
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un 1994'te açtığı Edwards, bünyesindeki pek çok yabancı marka ile Türkiye'de İngiliz tarzı klasik ve spor giyimin yansıması oldu. 2001 krizinden sonra mağazalarını yavaş yavaş kapatmaya başlayan marka, son olarak İstanbul Rumelihisarı'ndaki mağazayı da gözden çıkardı ve özel dikim, tasarım giysi satışına ağırlık verme kararı alındı. Kalamış Marina'da spor giysilerin satışı devam ederken, Esentepe'de yeni bir atölye açtıklarını belirten Edwards Genel Müdürü Maxine İmer, "Uzun zamandan beri zaten böyle bir projemiz vardı. Nisanda açılan atölyemizde şu anda işler çok iyi gidiyor. Talep yoğunluğundan burayı büyütmek zorunda kaldık" dedi. Nişantaşı'nda yeni mağaza için araştırmalarının devam ettiğini, 2009'un ilkbahar aylarında açılış düşündüklerini kaydeden İmer, "Biraz frene bastık. Acele davranmak istemiyoruz. Verdiğimiz özel ve ayağa kadar giden hizmet müşterinin hoşuna gidiyor. Türkiye'nin her yerine gidip tamamen kişiye özel giysi yapıyoruz" diye konuştu.

HELİKOPTERDE PROVA
Dormeuil, Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Imparato Ariston, Vitale Barberis, Drapers'ın aralarında bulunduğu markalardan kumaş tedarik ettiklerini belirten Edwards Müşteri İlişkileri Sorumlusu Erol Öztunalı ise stokta kumaş bulundurmadıklarını, 1 metre bile lazım olsa 2 günde getirttiklerini söyledi. Öztunalı, şöyle devam etti: "Creme de la creme dediğimiz, yüksek gelir grubundaki insanların pek çoğu bizim müşterimiz. Bütün holding patronlarını düşünebilirsiniz. Koç Ailesi'nin erkekleri de bizden giyiniyor. Provaların holdinglerindeki odalarında, teknelerinde, yazlıklarında yapılmasını isteyen patronlar da oluyor. Müşteri nerede istiyorsa, nerede müsaitse oraya gidiyoruz. Helikopeterle yukarıda bir sipariş alabilir miyiz dediklerinde de hayır demeyiz."