kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Küçük oyuncular da alacaklarının peşinde

Bülent İPEK
14.09.2008
Oyunculuk ücretini alamadığı için yapımcıyı mahkemeye veren İpek Tuzcuoğlu'ndan sonra 'O.. Çocukları' filminin çocuk oyuncuları da alacaklarının peşine düştü. Filmde rol alan Birsu Demir'in ailesi de yapımcıyı mahkemeye veriyor..
Demet Akbağ, Özgü Namal, İpek Tuzcuoğlu ve Sarp Apak gibi ünlü isimlerin rol aldığı 'O.. Çocukları' filminin yapımcısıyla oyuncuları arasındaki alacak tartışmalarının ardı arkası kesilmiyor. İlk kez GÜNAYDIN'ın yazdığı; yapımcı Selay Tozkoparan'ın, yönetmen dahil birçok çalışana ve bazı oyunculara ücretlerini ödemediği iddiası devam ediyor.

SABAHLARA KADAR ÇALIŞTI
Geçtiğimiz hafta İpek Tuzcuoğlu hakkını artık mahkemede arayacağını açıklamıştı. Tuzcuoğlu'ndan sonra, filmde kızı Sue Ellen'ı oynayan Birsu Demir de, ailesi aracılığıyla yapımcıya alacak davası açmaya hazırlanıyor. Birsu Demir'in annesi Nilüfer Demir, "Kızım sabahlara kadar sette çekimler için bekledi. Emeğinin karşılığını kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Diğer alacaklı çocukların aileleriyle mahkemeye gidiyoruz. Bizim o paraya ihtiyacımız yok, durumumuz iyi ama kızımız hakkını almalı" diye konuştu.

TEK TARAFLI SÖZLEŞME
Bu arada Birsu Demir gibi birçok çocuk oyuncunun filmde tek taraflı sözleşme ile oynatıldığı ortaya çıktı. İkon Casting'in sözleşmesini imzaladıklarını belirten anne Demir, şunları söyledi: "Bizim imzamız var, onların yok. Cast ajansı da mağdur olmuş, onlar da paralarını alamamış." atv'de yayınlanan 'Bir Demet Tiyatro'da Lütfiye Çıtır'ın kızı rolü için onlarca çocuk oyuncu arasından Yılmaz Erdoğan tarafından seçilen Birsu Demir, 'Genco' ve 'Kara Yılan' gibi dizilerde de rol almıştı.
Haberin fotoğrafları