kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'da uçak düştü: 88 ölü

Giriş Saati : 14.09.2008 10:01
Güncelleme : 14.09.2008 17:30
Yeni Haber
Ölen Türk yolcunun Levent Nuri Koçak olduğu açıklandı..
Rus hava yolu şirketi Aeroflot'a ait Moskova-Perm seferi sırasında Perm kenti yakınlarında yere çakılan Boeing 737-500 tipi uçakta 88 yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetti.

*KAZADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yetkililer, daha önce uçakta 18 yabancı bulunduğunu belirtirken, son yapılan açıklamada hayatını kaybeden yabancı uyruklu yolcu sayısının 21 olduğu belirtildi.

Aerofolot'tan yapılan açıklamada, 54 yaşındaki Levent Nuri Koçak adındaki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kazada, ölen yabancı uyrukluların 9'unun Azerbaycan, 5'inin Ukrayna, diğerlerinin de Fransa, İsviçre, Letonya, ABD, Almanya ve İtalya vatandaşları olduğu kaydedildi.

Olay yerinde incelemeler sürerken, yetkililerin uçağa ait 2 karakutuyu bulduklarını ve inceleme sonucunda 16 yıllık uçağın düşüş nedenini açıklaması bekleniyor.

Kazada 7 çocuk da hayatını kaybetti. Kurbanlar arasında 2000 yılında Çeçenistan'daki ayrılıkçılara karşı mücadele veren Rus ordusunun komutanı General Gennadiy Troşev'in de bulunduğu bildirildi.

Bu arada Rus haber ajanları, Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergey Şaygu'nun Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e kaza konusundaki gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini duyurdular.

Aeroflot'tan yapılan açıklamada, şirketin kazada hayatını kaybedenlere 2 milyon ruble (77 bin dolar) tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Bu arada, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Türk vatandaşı Koçak'ın ailesine ulaşmak için araştırmalarını sürdürürken, Büyükelçilik görevlileri Koçak'ın cenazesini almak için yetkililerle temasa geçtiler.

AA
Haberin fotoğrafları