kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk dostu İngiliz milletvekili, partisinden kovuldu

Giriş Saati : 14.09.2008 12:02
Güncelleme : 14.09.2008 17:30
Yeni Haber
Gordon Brown tarafından geçtiğimiz Haziran ayında İngiltere'nin Kıbrıs Özel Temsilciliği'ne atanan ve Kuzey Kıbrıs lehine çözüm faaliyetlerine büyük destek veren Enfield Milletvekili Joan Ryan, partiden kovuldu. İngiltere'nin Kıbrıs özel temsilcisi olan Joan Ryan, aynı zamanda bir Türk dostuydu. Türk nufusunun oldukça yoğun bulunduğu Kuzey Londra'nın Enfield bölgesi milletvekili olan Joan Ryan, İşçi Partisi'nin liderlik tartışmalarına katıldığı için kovuldu.

Joan Ryan, İşçi Partisi Başkan vekilliği görevinin yanı sıra İngiltere'nin Kıbrıs özel temsilcisiydi. Türk dostu olan Ryan, Türk toplumuna yakınlığı ile biliniyor. Parti tarafından yapılan açıklamada bugüne kadar toplam 9 milletvekilinin İşçi Partisi lideri Gordon Brown'u istemediği, bunlardan 5 kişinin isminin açıklandığı belirtildi. Bu arada diğer milletvekillerinin de ileriki günlerde görüşlerini açıklamaları bekleniyor.

İşçi Partisi içinde liderlik yarışının ülkenin ihtiyaçları ve geleceği için çok önemli olduğunu açıklayan Joan Ryan, "Bence parti içinde büyük bir liderlik tartışmasına neden olacak bir liderlik yarışına ihtiyacımız var. Ayrıca parti içinde liderlik kapasitesine sahip milletvekillerinin ön plana çıkmaları gerekir. Parti içinde sadece bir tane değil liderlik için çoklu adaylık sistemine ihtiyacımız var. Bu bizim partimizin iç demokrasisi için de daha sağlıklı olacaktır." dedi.

Kendisinin Gordon Brown'u liderlikten indirecek bir komplonun parçası olmadığını anlatan Ryan, "Şunu biliyorum ki, parti içinde çok sayıda kişi var ve bunlar aynı şeyi hissediyor. Bu vekiller çekindikleri için liderlik ile ilgili görüşlerini açıklamıyorlar." diye konuştu.

CİHAN