kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Düğün hazırlıkları kaldığı yerden devam

Giriş Saati : 14.09.2008 11:41
Güncelleme : 14.09.2008 17:39
Yeni Haber
Ramazan ayı nedeniyle düğünlerini 9 gün olması beklenen bayram tatiline erteleyen çiftlerin hazırlıkları hızlandı.

Konya başta olmak üzere Karaman, Aksaray gibi birçok ilde gurbetçilerin geldiği, hasadın yapıldığı ve sona erdiği Haziran sonundan Eylül ayının ortalarına kadar yoğun olarak düğün yapılıyor.

Bu yıl ramazan ayının 1 Eylül'de başlaması nedeniyle düğünler ağustos ayının son haftasında tamamen kesildi. Evlenmeyi planlayan çiftler, düğünlerini 9 gün olması beklenen bayram tatiline erteledi.

Çiftler, günler hatta haftalar öncesinden bayram tatili için düğün salonlarında rezervasyonlarını yaptırdı. Bayram tatiline sayılı günler kalması nedeniyle çiftler düğün hazırlıklarını hızlandırdı.

Düğün maliyetinin önemli bölümünü oluşturan altından sonra fiyatları yükselen ev eşyaları da damatları kara kara düşündürüyor.

Konya Ticaret Odası'nın fiyat araştırmasına göre, bazı ev eşyalarında son 1 yılda yüzde 37'lere ulaşan fiyat artışları oldu.

Geçen yıla göre buzdolabı ve çamaşır makinesi fiyatları yüzde 9, bulaşık makinesi yüzde 10, elektrikli fırın yüzde 13, elektrikli süpürge yüzde 14, çelik tencere yüzde 21, ütü yüzde 22, kanepe yüzde 29, halı yüzde 30, düdüklü tencere yüzde 35, soba ise yüzde 37 oranında arttı.