kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hindistan'daki patlamalar: 20 ölü, 100 yaralı

Giriş Saati : 14.09.2008 12:32
Güncelleme : 14.09.2008 17:30
Yeni Haber
Hindistan'da dün akşam saatlerinde art arda meydana gelen 5 patlamada son belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı açıklandı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 45 dakika içerisinde meydana gelen 5 patlamayı, kendilerine Hindistan Mücahitleri adını veren bir örgüt üstlendi. Yeni Delhi polis sözcüsü Rajan Bhagat, şehrin merkezinde 3 bomba daha bulduklarını ve imha ettiklerini ifade ederken, bombalardan birinin turistlerin çok ilgisini çeken Hindistan Kapısı'nda bulunduğunu belirtti. Bhagat, "Çok önemli ve kesin ipuçları var. Bu durumu çözeceğimizi umuyorum" diyerek saldırıda 20 kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Hindistan televizyonları, dün gece yapılan operasyonlarla çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Patlamaların, şehrin en büyük finans ve ticaret merkezi olan Connaught (Konaut) Place, Hindistan Times Gazetesi binası önü, büyük iş merkezlerinin bulunduğu Barakambha Caddesi, Karol Bagh'da elektronik eşyaların satıldığı Gaffar Çarşısı ve lüks bir semt olan Greater Kailash semtinin M-Block marketinde art arda meydana geldiği açıklandı. Patlamaların ardından havalimanları, tren istasyonları ve şehir merkezlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Gulab Singh adındaki bir görgü tanığı, "Connaught Placa'da patlama olduğunda her şey karardı. Bir kadının havada uçtuğunu gördüm. Patlama ile paniğe kapılan insanlar izdihama neden oldu. Kaçmaya çalışan çok sayıda kişi düşerken, bazıları da izdihamda ezildi" dedi.

Hindistan Mücahitleri örgütünün patlamadan birkaç dakika önce çeşitli medya kuruluşlarına gönderdiği e-maillin yetkililere, "durdurabiliyorsanız durdurun" mesajı vermeye yönelik olduğu düşünülüyor.

AA