kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Halide Ziya'ya ömür boyu liderlik teklifi

Giriş Saati : 14.09.2008 11:09
Güncelleme : 14.09.2008 17:30
Yeni Haber
Ulusal Bangladeş Partisi (BNP), eski Başbakan Begüm Halide Ziya'ya ömür boyu parti liderliği teklif etti.

Partili eski bakan Tanvir Ahmed Sıddıki, partinin çalışma toplantısında yaptığı konuşmada, "Halide Ziya'nın artık ömür boyu parti lideri olacağını" açıkladı.

Sıddıki, aralarında Halide Ziya'yı artık lider olarak görmek istemeyen parti yetkililerinin de bulunduğu toplantıda, bu kararın ardından Halide Ziya'nın onayı olmadan partinin hiçbir karar almayacağını ya da faaliyette bulunamayacağını belirtti.

Parti içindeki muhalifler, her yıl ya da iki yılda bir parti kongrelerinde yeni bir lider seçilmesini, bir liderin iki kereden fazla seçilememesini istiyor.

Siyaset uzmanları, Halide Ziya'ya böyle bir önerinin sunulmasının, Bangladeş'in en büyük partilerinden biri olan BNP içinde "diktatörlüğün kurumsallaşmasına" yol açacağı görüşünü bildirdi.

BNP, 1990'lardan bu yana iki kez, 5 yıllık dönemler için iktidarda yer aldı.

Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle geçen yıl tutuklanan Halide Ziya perşembe günü şartlı tahliye edilmişti. Ordunun desteklediği geçici hükümet, Halide Ziya'yı yolsuzluk suçlamasıyla geçen eylülde tutuklatmıştı, ancak suçlamalar henüz ispat edilemedi.

Bangladeş'te genel seçimler aralık ayında yapılacak. Hükümet, BNP ve eski Başbakan Şeyh Hasina'nın Avami Birliğini aralık seçimlerine katılmaya ikna etmek için son iki ayda gözaltında olan 50'den fazla siyasetçiyi şartlı tahliye etmişti.

Uzmanlar, BNP ve Avami Birliğinin katılmayacağı bir seçimin geçerli olmayacağını belirtiyor.

AA