kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Her yıl bin kişi ailesini değiştiriyor

Giriş Saati : 14.09.2008 11:36
Güncelleme : 14.09.2008 17:30
Yeni Haber
İsveç'te 18 yaşını dolduranlar, başka birilerinin evlatlığı olmaya kendileri karar verebiliyor. Bunun için biyolojik ebeveynlerinden izin almaları gerekmezken, mahkeme evlatlık alacak ailenin uygunluğunu ve aradaki bağın gerçekliğini onaylaması gerekiyor. Bunun gerekçeleri olarak da miras ve kendi ebeveynlerinden memnuniyetsizlikler şeklinde gösteriliyor.

İsveç'te 2007 yılında 927 aile değişimi yaşanırken, yüzde 75'i 18 yaşın üstündeydi. Son 3 yıl içinde 18 yaş üstü 3 bin kişi evlatlık edinildi. Bunun maliyeti ise sadece 340 İsveç Kronu (yaklaşık 50 dolar) oldu.

Konu hakkında Metro gazetesine konuşan Yetişkin Evlatlık Edinme Organizasyonu'nda çalışan Sosyal Danışman Marit Arnbom: "Ne kadar çok evlat edinme varsa, o kadar da sebebi var; aile yetişmiş bir başkasının çocuğu olabilir veya üvey bir ebeveynin yanında yetişen birisi olabilir. Mirasa dâhil olabilmek için bu tür müracaatlara rastladım." dedi.

Malmö mahkemelerinden Anna Tengberg, böyle müracaatlar olduğunda, uygun denetimde de bulunduklarını ve arada gerçek bir bağın olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı.

CİHAN