kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Teknokentin insanların yaşayacağı şehir, kasaba gibi bir yer olacağını kaydeden Andrea, "Yüksek nitelikli, üretken insanların bulunduğu bir kent olacak" dedi.

'Bill Gates'i İzmir'e getireceğim'

Devrim İNCE - SABAH
13.09.2008
İzmir'deki teknopark projesinin mimarlarından Fransız C.I.COM Yönetim Kurulu Başkanı Andrea, Microsoft'un patronu Gates ile Allen'ı aralıkta getireceğini söyledi..
Fransız dev C.I.COM ile EGİAD ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında Urla'da kurulacak teknokentle ilgili imzalar atıldı. İmzaların tamamlanmasının ardından konuşan C.I.COM Yönetim Kurulu Başkanı Alain Andrea, aralıkta Microsoft'un patronu Bill Gates ile ortağı Paul Allen'i İzmir'e getireceğini söyledi. EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu, EGİAD Dış İlişkiler Koordinatörü Başkanı Cemal Tükel ve C.I.COM Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Direktörü Cem Ateşler'le birlikte Yeni Asır'ı ziyaret eden Andrea, Gates ve Allen'ın İzmir'deki Teknokent'te yatırım olanaklarını araştırmak için kente getireceklerini söyledi. "Bu bizim sürprizimizdi, ama ilk kez burada açıklıyorum" diyen Andrea, "Paul Allen ve Bill Gates'le görüşüyorum. Gates de Başbakan Erdoğan'la 2006 başında görüştüğünde 'Ciddi bir teknoloji parkı kurulursa gelip hemen yerleşmeyi düşünüyoruz, iş planımız buna göre' demişti. Ama Gates bir binadan bahsetmiyor. Ciddi bir iş planından bahsediyor. O zaman Gates'i getiririz. Biz en iyilerle konuşup mümkün olduğu kadar Microsoft gibi Google gibi en üst seviyede firmaları buraya çekmemiz lazım" dedi.

SAĞLIK DEVİNDEN TEKLİF
Teknokent için, dünya sağlık sektöründe dev bir firmanın buraya talip olduğunu belirten Andrea şunları söyledi: "Ama durum kesinleşmeden onlara 'tamam' demedik. Artık, bugünden itibaren elimizde arazi var. Ve burayı kiralayacağız. Ama seçici olmalıyız." Andrea, tanıtım çalışmalarının sürdüğünü, geçen hafta Atina'da olduklarını, 14 Eylül'de Güney Afrika'da tanıtım yapılacağını söyledi.