kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Arnavutluk Başbakanı Berisha Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi.

Haber turu

13.09.2008
Berisha'dan Çalık'a yatırım için teşekkür
Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha, Çalık Enerji'nin sahibi Ahmet Çalık'ı kabul etti. Başbakanlık resmi konutunda yapılan görüşmede Ahmet Çalık, Sali Berisha'yı Arnavutluk telekom şirketi 'Albtelecom' ve 'Eagle Mobile'nin yaptığı yatırımlar hakkında bilgilendirdi. Çalık görüşmede sabit hat telefon hizmetini yaygınlaştıracak projeler hakkında da bilgi verdi. Sabit hat telefon tarifeleri ile internet hizmetinin fiyatlarında yapılan indirimler konusunda Çalık'a teşekkürlerini ileten Başbakan Berisha ise, yatırımlar ve getirilen en son teknoloji sayesinde abonelere daha iyi, kaliteli ve uygun fiyatlarla hizmet vermeyi çok önemsediğini belirtti.

Pandır: İhracatta düşüş bekliyoruz
Tofaş CEO'su Ali Pandır, yılın ikinci yarısında Avrupa pazarında yaşanan talep düşüklüğünün, ihracat performanslarında bir miktar azalmaya yol açmasını beklediklerini bildirdi. Pandır, TOFAŞ olarak 2007'de gösterdikleri etkili performansa 2008 yılının ilk altı ayında ulaşmayı başardıklarını söyledi. Pandır, ikinci çeyrekte ABD'deki mortgage krizi ve ardından petrol fiyatlarındaki ani yükselişle tetiklenen krizin Türkiye'ye de yansıdığını belirterek, "Böylece otomotiv pazarı, satış performansı anlamında bir parça geriledi. Bu noktada TOFAŞ olarak hazırladığımız stratejik senaryoların içinde sektörün tamamına nüfuz eden bu daralmanın, yılın ikinci yarısında telafi edilebileceği görüşüne inancımızı kaybetmedik" dedi.

Olli Rehn'in vize açıklaması yanıltıcı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in "Türkiye ile ilgili vize kolaylığı müzakereleri için Türk Hükümeti'nden niyet beyanı almadık" açıklamasının yanıltıcı ve ortaklık ilişkisine aykırı olduğunu savundu. Hisarcıklıoğlu, bu açıklamanın vizede sorumlunun Türkiye'ymiş gibi gibi anlaşıldığını belirterek, "Bu yaklaşım, Türkiye ile AB'nin hâlâ ortak olamadığını ortaya koyuyor" dedi.
AA

Türkiye'ye büyük adımlarla yaklaşmalı
Fransız Ticaret ve Sanayi Odası Müdürü ve Fransa İçin Dış Ticaret Danışmanı Giller Untereiner, Fransa ve Almanya'nın Türkiye için son derece stratejik pazarlar olduğunu belirterek, "Fakat küçük adımlarla yaklaşmamak gerekiyor. Büyük düşünüp büyük adımlar atmak, buna göre yatırım yapmak gerekiyor'' dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından düzenlenen konferansta konuşan Untereiner, Almanya'nın ithalatının 774 milyar dolar, Fransa'nın da 496 milyar dolar olduğunu, bu piyasalara girmek için Türk firmalarının bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi.
AA
Haberin fotoğrafları