kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bilgehan Kuru

Halkbank, 1.5 milyon emekliye özel kredi kartı çıkaracak

Furkan ALP - EKONOMİ
13.09.2008
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Kuru, yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde 1.5 milyon emekli müşterileri için özel kredi kartı çıkarmayı planladıklarını belirtti..
Özelleştirme süreci kapsamında yeniden yapılandırma çalışmalarına hız veren Halkbank, kredi kartı alanında hedef büyüttü. Geçtiğimiz yıl aralık ayında Advantage ile marka ortaklığına giderek güç birliği yapan Halkbank, şimdi de Halkcard ile atağa kalkmaya hazırlanıyor. Halkbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, Advantage işbirliğinden sonra 200 bin yeni müşteri kazandıklarını belirterek, bankanın toplam kredi kartı sayısının 1.2 milyona ulaştığını söyledi. 2008 sonunda 1.5 milyon kredi kartı müşterisi hedeflediklerini ifade eden Kuru, "Kart alanında yaptığımız işbirliği sonrası kredi kartında işlem hacmi yüzde 50 oranında artarken, üye işyeri açısından ise işlem hacmimiz yüzde 80 yükseliş kaydetti" dedi. Kuru, yakın gelecekte müşteri segmentlerine göre kredi kartı alanında yeni ürün ve projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarına işaret ederek, "Müşteri portföyümüzün 1.5 milyonu emeklilerden oluşuyor. Biz de özellikle emeklilere yönelik standart kredi kartının yanı sıra onların hayatlarını ve bankacılık ilişkilerini kolaylaştıracak yeni bir ürün üzerinde çalışıyoruz. Anket çalışmaları devam ediyor. Müşteri ihtiyaçlarını belirlemek ve buna paralel kredi kartlarını istenilen özelliklerle donatmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

"PAZAR PAYINI % 5'E ÇIKARACAĞIZ"
Kuru, 5.5 milyon müşteriye yeni hizmetler götürmeyi amaçladıklarını ve KGS'li Halkcard'ın şimdiden 30 bin müşteri tarafından kullanıldığına dikkat çekti. Kredi kartında işlem hacmine yönelik pazar paylarının yüzde 1.2 olduğunu ve 4 yıl içinde pazar paylarını yüzde 4-5 seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Kuru, bireysel krediler alanında da iddialı hedefleri olduğunu kaydetti. Durgunluğa rağmen bireysel kredilerde yüzde 40'lık bir artış planladıklarını anlatan Kuru, verimliliği ise yüzde 25 oranında artırmayı hedeflediklerini belirtti. Kuru, Halk Bankası'nın ilk altı ay itibariyle toplam kredi büyüklüğünün 22 milyar lirayı geçtiğini ve bireysel kredilerin toplam krediler içinde yüzde 23'ü aşan bir payı olduğunu söyledi.