kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Meyve satılan kantinlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.09.2008
Çocukların sağlıklı beslenmesi konusundaki ana noktalarından biri de okulda satılan yiyeceklerdir! Son günlerde bununla ilgili çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Meyve satmaya başlayan, asitli içecek satmayı yasaklayan, ızgara yöntemini kullanan, mönüleri diyetisyenler tarafından planlanan yemekhane ve kantinler var. Bunların sayılarının artması için anne ve babalara çok iş düşüyor. Talep etmeyi hiç bırakmadan; rahatsızlıklarını ve yanlış gördüklerini mutlaka okul yönetimine iletmeleri lazım. Hatta okul aile birliklerinin periyodik bir denetlemesi ile, satılan malzemenin çeşidi ve kalitesi kontrol edilerek; çocuklar için en uygun ürünün, en uygun yöntemler ile hazırlanması veya geliştirilmesi sağlanabilir. Okulda tüketilen besinler, çocuğun günlük ihtiyacının çoğunu karşılar ve bu nedenle doğru besinler seçilmelidir. Yemekhanede veya kantinde tüketilen yemek mönülerinde; besin çeşitliliğini genişletmek, sebze, meyve ve tam tahıl grubu besinleri bulundurmak, gereksiz kaloriden ve yağlı gıdalardan kaçınmak önemlidir. Bununla birlikte, çocuğun severek yiyeceği mönüler oluşturulmalıdır. Bunun için de okul yemekhanesini işleten firmaların, bir diyetisyenle birlikte hareket etmesi çok önemlidir.