kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Dedikodu da yaparız, poz da atarız: Gossip Girl ekibi bir arada.

Yeni sezonun kültür ajandasını açıyoruz-2

Giriş Saati : 05.09.2008 23:39
Güncelleme : 06.09.2008 17:20
Diziler
Gossip Girl, 9 Eylül
Cecily von Ziegesar'ın gençlik romanı Gossip Girl'den uyarlanan, yılın bu en çok ses getiren 'gençlik dizisi', Manhattan'da yaşayan zengin bir grup gencin hikâyesini anlatıyor. CNBC-e'nin bu salı göstermeye başlayacağı dizinin başrolünde ilk başta Lindsay Lohan'ın oynaması düşünülüyordu. Dizide blog tutan ve gossipgirl takma isimli karakterin kim olduğunu öğrenmek için sabretmek gerekecek. Ama bu aşırı zengin çocukların sadece yüzeyde yaşanırmış gibi görünmekle birlikte gayet de derinlere inebilen sorunlarını izlemek için beklemeye gerek yok.

Jekyll, Eylül
Robert Louis Stevenson'ın ünlü romanı Dr. Jekyll ve Bay Hyde'ın yeni televizyon dizisi uyarlaması Jekyll, bizi 2007 yılının Londrası'na götürüyor ve bir insanın ruhundaki iki farklı kişiliğin; iyinin ve kötünün etkileyici çatışmasını anlatıyor. Tanıdık mı geldi? Korkmayın, karşımızda yeni bir Dr. Jekyll var: BBC için çekilen ve bizde DiziMax'de gösterilecek dizinin yapımcıları, ünlü romanı yeniden canlandırmak yerine onun devamını yaratmayı istediklerini söylüyor. Merakla bekliyoruz.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles, 14 Eylül
CNBC-e
'de gelecek pazar akşamı başlayan bu yeni dizide olaylar, Terminator 2 filminden sonra başlıyor. Herkes şu konuda hemfikir olsa gerek: İlk iki Terminator filmi olağanüstü etkileyici, üçüncüsü ise berbattı. Sarah ve John Connor'ın maceralarını anlatan Terminator: The Sarah Connor Chronicles bize yine sevdiğimiz iyi Terminator-kötü Terminator hikâyesini anlatırken ilk iki filmin acımasız ruhuna dönüş yapıyor.

The Starter Wife, 18 Eylül
Gigi Levangie Grazer'ın romanından uyarlanan The Starter Wife'da, beş yaşında bir kız annesi olan 41 yaşındaki Molly, kocası tarafından terk edilir. Şimdi hayatını yeniden kurması ve onu görmezden gelen çevresinin yeniden ilgisini çekmesi gerekmektedir. CNBC-e'de gösterilecek dizi 10 dalda Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Dizinin ilk bölümü iki saat, diğer dört bölümü birer saat sürüyor. Ama acaba altı saatimizi ayırmaya değer mi, görmek için ilk bölüme bir bakmamız gerekecek.

Gece Sesleri, 5 Eylül
Show TV
'nin yeni dizisi Gece Sesleri'nin oyuncu kadrosunda İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever, Özgür Çevik, Jale Aylanç gibi isimler var. Ölüm döşeğindeki annesinden kendisinden yıllardır saklanan acı gerçeği öğrenen Yağız intikam yemini eder. Annesinin vasiyeti üzerine cenazeyi Bozova'ya götüren Yağız, Ortaçlı Çiftliği'nde yaşayan gerçek ailesiyle yüzleşip hesap sormak için sabırsızlanmaktadır. Biz de bu dizinin sırlarını keşfetmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu.

Derdest, 5 Eylül
Derdest'in kahramanı Mehmet, bir gün bir kazada ailesini yitirir. Tüm suç, entrikalarla, sahte belgelerle onun üstüne yıkılır. Suçsuzluğunu kanıtlayamayınca mahkum, hapisten kaçıp masumiyetini ispat etmek istediğinde ise kaçak olur. Orhan Kılıç ve Sezin Akbaşoğulları'nın başrollerde oynadığı ve Star TV'de yeni başlayan bu dizide, elbette önemli olan, bizim izlediklerimizden mutlu olup olmayacağımız.

Gurbet Kuşları, Eylül
Yusuf Kurçenli'nin yönettiği, Rutkay Aziz, Milaç Eronat, Gökhan Mumcu, Sema Öztürk, Melih Görgün, Aytaç Arman gibi oyuncuların olduğu kadrosuyla 'göz dolduran' Gurbet Kuşları, Orhan Kemal'in ünlü eserinden televizyona uyarlandı. atv'de gösterilecek dizi, trenle İstanbul'a ulaşan ve burada daha önce bildiklerinden çok farklı bir hayat yaşamaya hazırlanan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Bir nevi Visconti hikayesi yani. Bilenler bilir, kitap mükemmeldir. Ama ya dizi? Acele etmeyin ve ilk bölümü mutlaka izleyin. Müzikler Zülfü Livaneli'ye ait.

Cennet'in Çocukları, Ekim
Cansel Elçin'in ve 'sürpriz bir kadın oyuncunun' başrollerde olduğu dokunaklı bir aşk hikâyesi anlatan ve atv'de gösterilecek Cennet'in Çocukları'nda, üvey anne eziyetine dayanmaya çalışan Cennet isimli bir genç kızı izliyoruz. 19 yaşında, hiç istemediği bir evlilik yapmış bu genç kız, psikopat kocasının tacizlerine dayanamayıp bir gün cinnet geçiriyor, onu bıçaklayarak cezaevine düşüyor. Belli ki damardan bir hikâye.

Şans, Kader, Kısmet, Ekim
Uğur Yücel, Ozan Güven ve Ezgi Mola'nın başrolleri paylaştığı, sürekli sorumluluktan kaçan ancak bir gün yakın arkadaşı ve üç çocuğun sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalan bir adamı anlatan Şans, Kader, Kısmet, atv'nin en önemli yeni dizilerinden. Uğur Yücel'i izlemek de her zaman bir zevk.

Adanalı, Ekim
Oktay Kaynarca ve Mehmet Akif Alakurt'un başrollerde olduğu, iki can düşmanı karakterin İstanbul'daki nefes kesen kovalamaca öyküsünü anlatan Adanalı'da Maraz Ali, polislikten atılma, gayrimeşru bir para imparatorluğunun tek hakimi bir karakter. Büyük servetini kurduğu gizli bir çete vasıtasıyla hırsızlıktan elde etmiş. İstanbul polisi Maraz Ali'den kuşkulanmakta, ancak onun hiçbir açığını yakalayamamakta. Dizi atv'de gösterilecek.
Haberin fotoğrafları