kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Nükleer karşıtı eylem, 24 Eylül’e kadar sürecek.

Yeşiller nükleere karşı nöbette

İSTEM ERDENER
Giriş Saati : 05.09.2008 23:05
Güncelleme : 06.09.2008 17:14
Türkiye Yeşiller Partisi, nükleer santral ihalesinin sonlanması beklenen 24 Eylül tarihine kadar uyumadan nöbet tutacaklarını açıkladı..
3 Eylül 2008 Çarşamba. Saat 23.00'e gelmek üzere. İstanbul'un en işlek sokaklarından biri sayılabilecek Beyoğlu Balo Sokak'ta asılı büyük bir pankartın altındaki kapıdan içeri giriyoruz. (Pankart; 'Uyumuyoruz-Nükleer İhaleyi Durdurun!' diyor). Amacımız, sabah 11.00'de nöbetini devredene kadar geceyi uyumadan geçirecek olan Yeşiller Partisi üyesini ziyaret etmek. Aynı gün saat 12.00'de parti yetkilileri bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Yeşiller Partisi, 24 Eylül'de sonlandırılması beklenen nükleer santral ihalesine kadar uyumayacaklarını açıkladı. 'Uyumuyoruz-Nükleer İhaleyi Durdurun!' kampanyasını başlatarak, nükleere karşı 3-24 Eylül tarihleri arasında sürekli eylemde olacaklarını duyurdular. Peki, bu nasıl bir eylem? Partinin Beyoğlu İlçe Merkezi olan Yeşil Ev'e yerleştirilen kameralar sayesinde eylem 24 Eylül'e kadar 24 saat boyunca www.uyumuyoruz.org adresinden canlı olarak izlenebiliyor. Kampanya süresince ünlü isimlerin de ziyaret edeceği Yeşil Ev'de sürekli olarak bilgilendirme, bilim insanlarının katılımıyla yapılacak paneller, film gösterimleri gibi etkinlikler olacağı duyuruldu. Söyleşiler 8 Eylül Pazartesi günü Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Nükleer Mühendis Prof. Dr. Tolga Yarman'la başlıyor. Kampanyaya destek verenler arasında Müslüm Gürses ve Pelin Batu gibi isimler var.

ÖFKE BENİ UYUTMUYOR
Yeşiller Partisi'nin amacı, 24 saat uyumayarak hem çevreye ve insan sağlığına zararlı hem de iddia edildiği gibi kazançlı olmadığını söyledikleri nükleer enerjiye karşı tepkilerini göstermek. Bu arada nükleer enerji hakkında kafasında soru işareti olan herkesin istedikleri her an Yeşil Ev'e giderek bilgi alabilmelerini sağlamak istiyorlar. Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin, nükleer hakkında çevreci bir enerjiymiş gibi yanlış bir imaj oluşturulmaya çalışıldığını savunuyor. Şahin, nükleer enerjinin potansiyel zararlarının ötesinde diğer enerji türlerinden pahalı olduğuna ve Avrupa'nın bu enerji türünden hızla vazgeçtiğine de dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Bu gecenin nöbetçisi hukukçu Muhsin Kemal Şimşek'in ise henüz uykusu gelmemiş. Ona ve kampanyaya destek olmak için gelenlerle çay-kahve sohbetinde. "Çok öfkeliyim, bu öfke beni zaten uyutmuyor," diyor. "Bu eylem ihaleyi durdurur mu?" sorusuna cevabı şöyle: "Nükleer lobi iktidarı öyle etkilemiş ki artık hiçbir şeyi görüp duymuyorlar. Sesimizi sadece buradaki nöbetle değil sokak eylemlerinde de duyuracağız. Bu ihaleyi yapmak onlar için tarihi bir hata olur. Bu hatadan dönmelerini biz sağlayacağız."