kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Dünyaya işimiz, eşimiz ve ailemizi seçerek geliyoruz

ECE SARUHAN
Giriş Saati : 05.09.2008 22:46
Güncelleme : 06.09.2008 19:13
Diba Ayten Yılmaz'ın uyguladığı 'Ruhsal Terapi' çalışması, her ruhun dünyaya gelirken bir sözleşme imzaladığı tezine dayanıyor. Ruh, bedeninden işine ve yaşayacağı acılara kadar her şeyi kendi seçiyor.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Dünyaya işimiz, eşimiz ve ailemizi seçerek geliyoruz
'Ben dostlarımı ne kalbimle, ne de aklımla severim. Olur ya; kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur' demiş Mevlana... Geçmiş Yaşam Regresyon Terapisti Diba Ayten Yılmaz, Türkiye'de sadece kendisinin uyguladığı 'Ruhsal Terapi' çalışmasıyla, Mevlana'nın sözlerinin doğruluğunu, yani bir ruhun birçok kez dünyaya geldiğini ve yaşadıklarını unutmadığını kanıtlıyor...

İÇ SESİNİZ SİZE SİZİ ANLATIYOR
Terapi sırasında hafif hipnoz yoluyla, bir önceki hayatınıza geçiş yapıyor ve şimdiki hayatınıza gelmeden önce, ruhsal alemde yaşadıklarınızı hatırlıyorsunuz. Gözünüzün önüne bir sürü kare geliyor. Bedeniniz bu dünyada kalırken, ruhunuz öte aleme çıkıyor. Ve içinizden yükselen bir ses; kim olduğunuzu, neden bu ülkede doğduğunuzu, ruh eşinizin kim olduğunu anlatmaya başlıyor...

* Ruhsal Terapi nasıl bir çalışma?
Bu; Amerikalı psikolog Dr. Michael Newton'ın bir çalışması. Kendisi, normal terapi seansları sırasında danışanlarının geçmiş hayatlarından ve rehberlerinden bahsettiklerini görmüş. Sonra da bu çalışmanın altyapısını oluşturmuş. Bu çalışmanın eğitimini Amerika'da aldım.

* Bu terapi nasıl uygulanıyor?
Kişi önce bir yatağa uzanıyor ve ben hafif hipnozla onun bilinçaltına, yani geçmiş hayatlarına ilişkin anılarına ulaşmasına aracı oluyorum. Buradaki hipnoz; medikal hipnoz değil. Kişi yarı uykulu, yarı uyanık oluyor. Seans boyunca ne yaşadığının farkında ve seans sonrasında her şeyi hatırlıyor. Bir yandan da, ruhsal planını öğreniyor.

* Ruhsal plan ne demek?
Dünyaya gelirken yaptığımız hayat planı. Diyelim ki; bir önceki hayatınız Hindistan'da geçmiş. Hipnozla, sizin o hayatta ve o hayatın bitiminden sonra neler deneyimlediğinizi hatırlamanıza katkıda bulunuyorum. Yeniden bedenlenip Türkiye'de Ece olarak doğduğunuz ana kadar ruhsal boyutta yaşadıklarınızı görüyorsunuz. Yeni hayatınızdaki bedeninizi, ailenizi, acı-tatlı deneyimlerinizi, o boyutta rehberlerinizle birlikte siz seçiyorsunuz.

ÖLÜM KORKUSUNU YOK EDİYOR
* Rehberlerimiz de kim?
Ruhsal ilerleyişimize yardımcı olan yüksek enerjili varlıklar. Çoğu insan onların farkında değil. Oysa Kur'an-ı Kerim'deki İnfitar Suresi'nde, "Kuşkusuz sizin üzerinizde koruyucular ve bekçiler var. Çok değerli yazıcılar, bilirler yapmakta olduğunuzu" deniliyor. Rehberlerimizi bir ışık, koku, iç ses veya sezgi olarak algılayabiliriz. 'İçimden bir ses şöyle diyor' dediğinizde, rehberiniz size yol gösteriyor olabilir. Bazen insanın aklına bir soru takılır. Sonra izlediği bir film ya da otobüste yanına oturan bir yabancı, ona bu sorunun cevabını verir. Böyle anlarda rehberlerimiz devrededir. Onlar hep bizimle olan koruyucu ve yol gösterici öğretmenlerdir.

* Ruh, kendi kaderini kendi yazıyorsa; tecavüze uğramayı, kanser olmayı ya da sakat doğmayı da kendi mi istiyor yani?
Seansa giren kişi, niçin o ülkede doğduğunu, niçin kadın olduğunu, ailesinin kimlerden oluşacağını rehberleriyle belirlediğini, işini hatta kimle evleneceğini bilerek dünyaya geldiğini hatırlıyor. Bu dünyaya neyi başarmak için geldiğini de anlıyor. Ölü doğmak da, doğal bir afette ölmek de, ruhsal planın parçası olabiliyor. Sakat doğanların çoğu, ailelerine koşulsuz sevginin ne olduğunu öğretme misyonunu üstleniyor. Bazen de ruh, acıyı seçip geçmiş hayatlarındaki karmaları temizliyor. Ben dünyayı bir sahne, ruhsal boyutu da sahne arkası olarak görüyorum. Yazılmasına katkıda bulunduğumuz bir senaryoyla dünyaya geliyoruz ve kendi filmimizi çekiyoruz. Stardan yardımcı rollere, sahneye kadar her şeyin belirlenmiş olduğu bir film bu. Ama yaşarken bunu unutuyoruz. Ruhsal terapi insana bunu hatırlatıyor. 'Ben kimim?' sorusunun yanıtını veriyor, ölüm korkusunu yok ediyor.