kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KEY'de ödeme karmaşası

ZELİHA ALAGÖZ TEMİZ-SABAH İNTERNET
Güncelleme : 04.09.2008 15:59
Yeni Haber
Konut Edindirme Yardımı'yla (KEY) ilgili sıkıntılar bitmiyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin'in dün yaptığı, "KEY listesinde sadece SSK numarası ile yer alan 710 bin 289 kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilgili il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak, kendilerine verilen kod numaralarını alacak. Bu kod numarası ve TC kimlik bilgileri ile Ziraat Bankası'na başvuran hak sahiplerine, KEY paraları itibaren ödenebilecek. Hak sahibi, kendisine verilen kod numarasını şubeye verdiğinde, ilgili memur, bu numara ile vatandaşın gösterdiği kimlik bilgilerini ekranda karşılaştıracak. O kod numarası, kimlik bilgilerini doğruluyorsa, ödeme yapılacak. Bu şekilde sorunu çözülen 710 bin 289 kişiye, toplam 67 milyon YTL KEY parası ödenecek'' açıklamasının ardından bugün SGK müdürlüklerine gidenler eli boş döndü.

Bilgi almak için aradığımız SGK il ve ilçe müdürlükleri kendilerine herhangi bir talimat gelmediğini ve hak sahiplerine yardımcı olamadıklarını bildirdi. Edindiğimiz bilgiye göre SGK il ve ilçe müdürlüklerinde şu anda sadece itiraz dilekçeleri değerlendiriliyor.

Sosyal güvenlik kurumlarının, itirazları 2 ay içinde değerlendirip, yeni listeleri 28 Aralık'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletmesi gerekiyor.

ŞİMDİYE KADAR 2 MİLYAR 147 MİLYON YTL ÖDENDİ

Ziraat Bankası, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında, şimdiye kadar 4 milyon 411 bin kişiye, toplam 2 milyar 147 milyon YTL ödedi. KEY kapsamında hak sahibi 8,5 milyon kişiye toplam 2,8 milyar YTL ödenecek.

Çok düşük tutarlarda KEY parası alacak vatandaşların büyük bölümünün bunu almadığı, çok sayıda vatandaşın da hak ettiği tutarlara ilişkin itirazda bulunduğu belirtiliyor. İtiraz süresi 28 Ekim'de sona erecek.

KEY paraları 5 yıl süreyle ödenebilecek. Bu sürede alınmayan paralar için faiz uygulanmıyor. Süre sonunda alınmayan paralar Hazine'ye devredilecek.