kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Angelina Joile

Abu Dabi gözünü şimdi de Hollywood stüdyolarına dikti

Giriş Saati : 04.09.2008 00:01
Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Abu Dhabi yatırım şirketi başta Warner Brothers olmak üzere dünyanın önde gelen belli başlı film şirketlerine 1 milyar dolarlık yatırımda bulunacağını duyurdu. Yatırımların önümüzdeki 5 yıllık bir döneme yayılacağı belirtilirken bu süre içerisinde ABD şirketlerince üretilecek 8 filme maddi kaynak sağlanacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada şirketin sinema filmlerinin yanı sıra bilgisayar oyunlarına da yatırım yapacağı duyuruldu. BAE elde epetrol gelirlerini kâr getirici yatırımlara çevirmeyi planlıyor.

HER ALANA YATIRIM YAPILIYOR
Bu plan çerçevesinde petrolün tükenmesi halinde ülkenin gelirlerinin düşüş göstermemesi için küresel ekonominin hemen her alanına yatırım yapılıyor. Gelen bilgilere göre Abu Dhabi yatırım şirketi ABD'li ve Avrupalı film üreticileri yanı sıra Hintli sinema şirketleriyle de temasa geçti. Hollywood'u çağrıştıracak şekilde Bollywood adıyla anılan Hintli sinema sektörünün ürettiği filmler başta Hindistan olmak üzere Asya'nın bir çok ülkesinde ilgiyle izleniyor. Abu Dhabi iki gün önce İngiliz Premier Leauge takımlarından Manchester Cirty'i aldığını duyurmuştu.

8 FİLME DESTEK VERİLECEK

Abu Dabi yatırım şirketi gelecek 5 yıllık dönem içerisinde Hollywood'un dev film stüdyolarına 1 milyar dolarlık nakit yardımında bulunacak. Bu dönem içerisinde çekilecek toplam 8 filmin Abu Dabi'li şirketin imzasını taşıyacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları