kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Vadi Karatopraklı

Turizmci 2009 için Avrupa'ya verdiği fiyata % 15 zam yaptı

HACER GEMİCİ ANTALYA
Giriş Saati : 04.09.2008 00:08
Bu yılı oldukça iyi geçiren turizmciler 2009 için masaya oturmaya başladılar. Ela Quality Resort Genel Koordinatörü Karatopraklı, Avrupa ile yeni kontratları yüzde 15 artırarak yapmaya başladıklarını söyledi..
2008 yılında oldukça rahat bir dönem geçiren turizmciler 2009 sözleşmelerini yapmaya başladı. Ela Quality Resort Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Avrupa ile yeni kontratlarını minimum yüzde 15 artırarak yapmaya başladıklarını söyledi. Karatopraklı Türkiye'deki tesislerin kalitesinin yüksekliğine değinerek, "Avrupa ile şu anda kontratları yapmaya başladık. Biz minimum yüzde 15 fiyat artışları ile başladık. Ekim gibi de diğer büyük pazar Rusya'daki acentalar ile masaya oturmuş oluruz" dedi. İyi bir 2008 yılına karşın 2009 beklentileri konusunda temkinli olan Karatopraklı, "2009'da iyi planlama yapmak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

12 TEMMUZ-15 AĞUSTOS SANCISI
2008 yılını Antalya'da Ela Quality'de değerlendiren Karatopraklı, tesis sahiplerinin en ufak bir sorunda fiyat indirimine gitmesini eleştirdi. Örnek olarak 12 Temmuz -15 Ağustos'ta yaşanan rezervasyonlardaki azalmayı gösteren Karatopraklı sözlerine şöyle devam etti: "Bu tarihlerde rezervasyonlarda bir düşüş olunca bazı oteller fiyatlarını indirmeye yöneldiler. Görüştüğümüz tur şirketleri rezervasyondaki düşüşe neden olarak petrol ile birlikte uçak fiyatlarındaki artışı, ekonomik durgunluk, siyasi belirsizlik gibi nedenleri sıraladı. Ancak 15 Ağustos'tan sonra yeniden bir düzelme oldu. Bu sırada biz fiyatımızı indirmedik. Ancak indirenler de bizden daha fazla rezervasyon almadı. Bu nedenle küçük bir olayda önce fiyata dönüp bakmayalım diyorum. Fiyata bağlı bir turizm anlayışılı ile yol almak mümkün değil. Bu turizmin geleceğinden çalmak demek."