kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

3. köprüde Başbakan'ın hassasiyeti 'orman' oldu

Giriş Saati : 04.09.2008 00:09
Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü köprünün güzergahında Başbakan'ın kentin ormanlarına büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü köprüyle ilgili, ''Buradaki hassasiyetlerimiz kent ormanları. Başbakan'ın üzerinde durduğu hassasiyet özellikle bu'' dedi. Topbaş, Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerin toplu sözleşme imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''İstanbul'da yapılması planlanan üçüncü köprünün yeri belli oldu. Son karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kaldı. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusunu yanıtlarken Topbaş, önemli bir ulaşım aksını oluşturacak köprü için 5 ayrı noktanın belirlendiğini, son olarak iki yerle ilgili Başbakan Erdoğan ile helikopter uçuşu yaptıklarını belirtti.

BAŞBAKAN İSTANBUL'U İYİ BİLİR
Topbaş, köprünün yeriyle ilgili son kararı Başbakan Erdoğan'ın vereceğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Ulaştırma Bakanlığı farklı yerleri önermektedir. İstanbul'a aynı zamanda kent ulaşımında kent köprüsü haline dönüşmüş olan iki köprünün dışında, biraz daha ulusal boyutu değerlendiren, zaman zaman kentlinin de rahat rahat kullanabileceği bir değerlendirme yapılacağına inanıyorum. Buradaki hassasiyetlerimiz kent ormanları. Başbakan'ın üzerinde durduğu hassasiyet özellikle bu.'' ''Köprü yapılacak alanın kamulaştırılmasıyla'' ilgili soru üzerine Topbaş, ''Köprü alanları üzerinde bazı bölgelerde kamulaştırma oranı daha fazla, bazı bölgelerde daha az oluyor. Kent için hangisi doğruysa, Başbakan Erdoğan İstanbul'u iyi bilen biri, Başbakan Erdoğan'ın en iyi kararı vereceğine inanıyorum'' diye konuştu.