kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince Caner Çimenbiçer Zekeriya Yıldırım

Bin 134 öğrenciye 14 sene İş Bankası destek çıkacak

Giriş Saati : 04.09.2008 00:06
İş Bankası, Darüşşafaka ile eğitim alanında işbirliği yaptı. "81 ilden 81 öğrenci" projesiyle toplam bin 134 öğrencinin üniversite eğitimleri bitene kadar bütün giderlerini İş Bankası karşılayacak..
İş Bankası, Darüşşafaka ile eğitimde işbirliğine gitti. "81 ilden 81 öğrenci" projesiyle toplam 1134 öğrencinin 14 yıl boyunca tüm eğitim giderlerini karşılayacak olan İş Bankası, bu süre zarfında proje için toplam 120 milyon YTL'lik bir bütçe ayırdı. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, her yıl 81 öğrencinin üniversite bitene kadar eğitim giderlerini karşılayacaklarını belirterek, bankanın eğitim projesine yıllık 10-14 milyon liralık destek vereceğini bildirdi. Özince, Darüşşafaka ile işbirliğinin ilk olarak 1939'daki Erzincan depremine dayandığını ifade ederek, depremin ardından yapılan kampanyada eğitim gören bazı öğrencilerin daha sonra İş Bankası'nda görev aldığını, Mehmet Aydın'ın da bankada çalışan Darüşşafakalılar arasında en kıdemlilerden biri olduğunu söyledi. Özince, ayrıca Coşkun Ulusoy, Saffet Karpat, Özcan Türkakın gibi iş dünyasından isimler ile tiyatro sanatçısı İhsan Devrim'in de Darüşşafakalı olduğunu kaydetti.

'FIRSAT EŞİTLİĞİ LAZIM'
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ise işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, toplumsal dayanışmanın ve sivil girişimin vücut bulduğu bir çatı olarak Darüşşafaka'nın 145 yıldan bu yana topluma hizmet verdiğini vurguladı. Bankacılıkta olduğu kadar İş Bankası'nın sosyal alanda da toplumun hizmetinde olduğunu ve eğitime özel önem verdiklerini belirten Çimenbiçer, yönetim kurulunun eğitim alanında kapsamlı bir projeye destek kararı doğrultusunda ayıracakları yeni kaynağın en iyi şekilde kullanılması, eğitimde fırsat eşitliğine hizmet ve Atatürk ilkeleri çerçevesinde bir gençlik yetiştirilmesine katkıda bulunmayı istediklerini söyledi. Çimenbiçer, bu kapsamda Darüşşafaka ile işbirliği kararı aldıklarını ifade ederek, "Darüşşafaka'nın 'eğitimle değişen hayatlar' sloganını paylaşıyoruz" dedi. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da iki kurumun eğitim fırsat eşitliği adına bir araya geldiğini, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine derinlik kazandıran Darüşşafaka'nın küresel yarışa hazır gençleri yetiştirirken toplumdan aldığına katma değer koyarak, geri verdiğini söyledi. Yıldırım, "Projeyle Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşıyacak yetenekli minik yavrularımızın önü açılıyor" dedi.